Tören öncesinde Baro Başkanı Av. Veli Küçük, çalışmalara, kurulların ve komisyonların faaliyetlerine dair teşekkür konuşması yaptı. Av. Küçük, 2016-2018 yılından bu yana bütün komisyon ve kurullarında başkan ve üye meslektaşlarıyla uyum içerisinde çalıştıklarını ve her bir meslektaşının baronun çıtasını daha ileriye taşıyacak bir tutum içerisinde görev yaptığını anlattı.

Adana Barosu'nun gelişmesinde, büyümesinde değerli katkıları ve emeklerinden dolayı kurullarda ve komisyonlarda görev yapan her bir meslektaşına ayrı ayrı teşekkürlerini sundu.

Baro'yu yapılan etkinlik, faaliyet ve konferanslarla ülke gündemine taşıdıklarını anlatan Av. Küçük,  avukatlığın günümüzde sadece avukatlıktan ibaret olmadığını, bunun ötesinde de anlamlar taşıdığını bildirdi.   Hukuksuzluklara karşı verdikleri onurlu mücadelenin toplumda yankı bulduğunu ve baronun hiçbir zaman ümidini yitirmeden  toplumun umudu olmaya devam edeceğine vurgu yaptı.

"YARGIDA SİPARİŞ KARARLARIN VERİLDİĞİ GÜNLER YAŞAMAKTAYIZ"

30. Dönemde görev almaları halinde, yurttaşın hak ve adalet arayışı, insan hakları, demokrasi, temel hak ve  özgürlükler hususunda yapılması gerekenleri yapmaktan çekinmeyeceklerini ifade eden Av. Küçük, “Adli yılın başlamasıyla birlikte hemen hemen her gün aramıza bir çok meslektaşımız katılmaktadır. Çok yoğun bir dönem içerisinde yer almaktayız. 29. Dönemde yola çıktığımızda kullandığımız "etkin, katılımcı ve güçlü baro" sloganı ve yönetim anlayışımızı geride kalan 2 yılda yaşama geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığımı belirtmek istiyorum.

Güzel ülkemiz hain darbe girişimi sonrası tek adam yönetiminin ve yargıda kadrolaşmanın oluşturulduğu, yargı bağımsızlığının tamamen kaybedildiği, sipariş kararların verildiği, yargı araç kılınarak yurttaşlarımızın, farklı seslerin, muhalif kimliklerin hedef alındığı, totaliter/otoriter rejimlere özgü olumsuz dönemleri hep birlikte yaşıyoruz. Bu süreçte baromuz evrensel hukukun kurallarını, hak ve özgürlükler kavramını, şeffaf ve denetlenebilir yönetimi, katılımcı demokrasi kavramını her platformda en yüksek perdeden haykırdı. Sizler de bu süreçte bizlere büyük emek ve katkı sundunuz. Hepinize sonsuz teşekkürler. Bizim mücadelemiz hukukun üstünlüğü mücadelesidir. Hukukun üstünlüğü er ya da geç güzel ülkemizde yeşerecektir.”

Başkanımızın konuşmasının ardından plaket töreni düzenlendi. Törende, Baromuza hizmet veren TBB Delegelerimize, komisyon başkanlarımıza, disiplin kurulu başkanı ve üyeleri ile denetleme kurulu başkanı ve üyelerine plaketleri verildi.