Baro Başkanı Av. Veli Küçük programın açılış konuşmasında staj eğitimleri ile meslek içi eğitim çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
Mesleğin dinamik, gelişime ve değişime açık yönlü olduğunu, bu nedenle meslektaşlarının kendilerini çok iyi yetiştirme, baronun da bu çalışmaları yapma yükümlülüğünün olduğunu hatırlattı.

2008 yılından bu yana baro yönetimlerinde yer aldığını ifade eden Av. Küçük, “Birçok meslektaşımızın soruşturma ve şikayetler nedeniyle sorunlar yaşamakta olduğunu üzülerek söylemeliyim.
Mesleğimizde, bilgilendirme ve hesap verme yükümlülüğü, hapis hakkının kullanılması gibi yönlerden gerektiği gibi ifa edilmemesi nedeniyle sorunlar yaşanmaktadır. Bu yöntemleri iyi bilmez ve uygulayamaz isek bu eksikliğimiz karşımıza bir disiplin kovuşturması veya bir savcılık şikayeti olarak çıkacaktır.
Meslekte edindiğimiz bilgileri ve tecrübeleri yasal mevzuat, meslek etiği ve kuralları çerçevesinde müvekkilimize, iletişim içerisinde olduğumuz kişilere doğru bir şekilde aktarabildiğimiz ölçüde başarılı olabiliriz. Bilgilerimizi diri tutma ve geliştirme anlamında bu çalışmaları çok önemsiyoruz" dedi.
YASALAR DEĞİŞİYOR
Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ülkemizde son 15 yılda 10 binin üzerinde yasa maddesinin değiştiğini belirterek, " Bu değişiklerin bir bölümü faydalı, bir bölümü hukukumuza katkı sağlamayan niteliktedir. Bu düzenlemelerin uygulanmasının içerisinde yer alan bir meslek grubu olarak değişiklikleri bilmekle yükümlüyüz. Adana Barosu olarak da bu anlamda meslektaşlarımızın daha yetkin hukukçular olmasını önemsiyoruz. 1 yıllık staj süresinin bazen gerek stajyerlerimiz gerekse bürolar tarafından angarya gibi değerlendirildiğini üzülerek görmekteyiz.
Staj dönemi mesleğin en önemli ve ciddi aşamasıdır. Staj dönemi bu mesleğin mutfağıdır. Bu eğitimlerin içerisinde en yoğun ve geniş katılımla yer alırsanız ilerde karşınıza çıkacak çeşitlilik arz eden sorunlarda çözüm üretebilme yetiniz ile nitelikleriniz artacaktır. Bugün sizlere aktarılacak bilgiler mesleğinizi yürütme noktasında hafızanızda kalıcı bilgiler oluşturarak ileride uygulayacağınız pratik ve fiili unsurlara katkı sağlayacaktır.
Çok faydalı bir eğitim çalışması olacağına inanıyorum. Başarılı ve keyifli program olmasını diliyorum” dedi.
Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen seminere Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukatı Mehmet Kaya konuşmacı olarak katıldı.

Baro Başkanının konuşmasının ardından Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehmet Kaya’nın sunumuna geçildi.
Seminerde; Büro yönetimi, uyuşmazlığın hukuksal özünün belirlenmesinde çözüm önerileri, pratik uygulama bilgileri, müvekkil ile yapılan görüşmede dikkat edilmesi gerekenler, görüşme tutamağı hazırlama, serbest meslek makbuzu düzenleme, bilgilendirme ve hesap verme yükümlülüğünün nasıl ve ne şekilde yerine getirileceği, hapis hakkının kullanılmasında yapılan hatalar ve avukatın hukuksal gelişimi ve yüksek mahkeme kararlarının takibi ve önemi hususlarında katılımcılara bilgi ve deneyimler aktarıldı.
Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, seminerin kapanışında meslektaşlarının bugünlerde yoğun olarak yaşadıkları sorunlara ve ekonomik güçlüklere yaptığı vurgu ile birlikte edebiyatımızın büyük şairi Orhan Veli Kanık’ın ’Macera’ adlı şiirini okudu.
"Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi
Oymuş diyorum, zavallı şairin
Görüp göreceği."
Seminere katılan stajyer avukatlarımıza ; Avukatlık Kanunu, Av. Güneş Gürseler’in hazırlamış olduğu ”Genç Avukatlara Güncel Konular” ve Av. Ali Haydar Özkent’in bundan 75 yıl önce kaleme aldığı “Genç Avukatlara Gizli Konuşmalar” adlı eseri hediye edildi.
Seminer sonunda konuşmacı Antalya Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehmet Kaya’ya değerli sunum ve katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.