Av. Küçük, şunları söyledi;

 "Tüm canlılar dünyaya gelir, yaşar ve ölürler. İnsanlar yaşadıkları sürece insanlığa faydalı çalışmalar yaparlarsa kalıcı olurlar. Yaşar Kemal hem edebiyatımıza hem de insanlığa düşünceleri ve yazdıklarıyla katkı sağlamış bir sanatçımızdır.

Yaşar Kemal yalnızca büyük bir edebiyatçı değil, büyük bir direnç adamı, büyük bir kavga adamı, barış için hayatı boyunca mücadele etmiş, sömürüye karşı durmuş bir insandı.

Yaşar Kemal’in söylediklerinin ne kadar haklı olduğu yıllar sonra ortaya çıkmaktadır. 

Ölüm acıdır ama bir gerçektir. İnsanlığın daha iyi yaşam koşullarında yaşaması için fikir üretmiş, bunu sanatında gerçekleştirmiş pek çok sanatçı gibi Yaşar Kemal de eserleriyle daha çok okunarak geleceğe taşınacaktır. Kendisini saygı ve özlemle anıyoruz. "

"Hayal kurarım hayal.. Işıklı, sevinçli, çiçekli, kimsenin kimseyi sömürmediği. Kimsenin kimseden korkmadığı, kuşkulanmadığı, kimsenin kimseye düşmanca bakmadığı bir dünyanın hayalini kurarım. Kimsenin kimseye diş gıcırdatmadığı bir dünya. Gönlü gani bir adam sayarım kendimi. Bu kadarı da bana yeter, bu kadarı bile beni mutlu eder." Yaşar Kemal