Anlaşma kapsamında Tatlıcı Köse tarafından üretilen her türlü süt ve süt ürünü, şerbetli tatlı, yaş ve kuru pasta ile mayalı ürünlerin kimyasal ve mikrobiyolojik ürünlerin analizleri Adana BTÜ Gıda Mühendisliği Laboratuvarlarında gerçekleştirilecek. Üniversite-özel sektör arasındaki önemli çalışmalardan biri olacak anlaşmada, akredite laboratuvarlarda çıkan sonuçlar ile Tatlıcı Köse’nin yarım asırdır taviz vermediği gıda güvenilirliği Adana BTÜ’nün uzman teknik kadrosunun güvencesinde olacak.
Adana BTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından yapılacak denetimler, önceden planlanmadan rastgele gerçekleştirilecek. Denetim tarihleri firmanın bilgisinin dışında olacak. Farklı şubelerden ve farklı ürün gruplarından ayda iki kez örnekleme yöntemiyle alınacak numuneler laboratuvarlarda analiz edilecek.
Tatlıcı Köse’nin yöneticilerinden Mahmut Karahan imza töreninde kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Karahan yaptığı konuşmada, “Adana’ya sunduğumuz lezzetlerin bilimsel olarak da kanıtlanıp güvence altına alınmasının gururunuzu paylaşıyoruz. Tatlıcı Köse olarak başarı çıtasını sürekli yükseltiyoruz. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile başarılı bir çalışma yapacağımıza inanıyorum. Kalitemizin bilimsel olarak tescilleneceği bu çalışmanın yapılmasında, başta Sayın Rektörümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” sözlerine yer verdi.
Mükemmelliğin Sınırı Yok
Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, üniversitelerin bir görevinin de toplumun içerisinde yer alarak o toplumu aydınlatmak olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Ersoy, Sanayinin, özel sektörün iş gücü ile üniversitelerin bilgi birikimlerinin birleştirilmesi gerekir. Gelişmiş bir ülke olmanın şartı bu iş birliğinin somutlaştırılıp güçlendirilmesinden geçiyor. Üniversite olarak her zaman önem verdiğimiz bu olgu için ciddi bir adımı bugün Tatlıcı Köse ile imzaladığımız bu anlaşmayla atıyoruz. Yarım asırdır belirli bir kalite çıtasıyla sürekliliğini devam ettiren Tatlıcı Köse’de üretilen her türlü ürün, güvenilirliği yüzde yüz olan testlerimizden geçecek. Tatlıcı Köse’nin kalitesi üniversitemiz tarafından tescillenecek. Mükemmelliğin bir sınırı yok. Üniversite-özel sektör açısından önemli olduğunu düşündüğüm bu işbirliğinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Adanamız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy ve Tatlıcı Köse’nin sahiplerinden Veli Karahan anlaşmaya imzalarını attılar. Atılan imzaların ardından düzenlenen kokteylde Tatlıcı Köse’nin çeşitli ürünleri katılımcıların beğenisine sunuldu.