Proje kapsamında Vali Mahmut Demirtaş’ın Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş, 14 şehidin ailesi ve yakınlarıyla birlikte Kahramanmaraş'a gitti. Hanımefendi Beyhan Demirtaş ve beraberindeki Şehit aileleri, Vali Vahdettin Özkan ve şehit aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Duygulu anların yaşandığı, bazı şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı etkinlikte, valilik makamına geçen şehit yakınları kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Hanımefendi Beyhan Demirtaş, “Şehit Ailelerimizle Birlikte ve Onlara Destek Olmak En Önemli Görevimiz”

Vali Mahmut Demirtaş'ın eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bizler her zaman şehit aileleriyle bir araya geldiğimiz şehit yakınlarımızın, yine kendileri gibi şehit yakınlarıyla birlikte olmak istediklerini fark ettik, o şekilde bu yola çıktık. Zaten ailelerimizle beraberdik ama aynı zamanda onları yine kendi çevrelerinden biraz daha farklı bir ortama getirmek istedik ve Ruhan Hanım ile konuşurken bu fikir ortaya çıktı. Bu şekilde yola çıktık ve onların da hoşlarına gitti, memnun oldular. Bu ilk projemizdi. Şehit ailelerimize yönelik etkinlikleri bundan sonra da devam ettirmeyi, onlarla daima birlikte ve destek olmayı en önemli görevlerimiz arasında görüyoruz" diye konuştu.


Hanımefendi Ruhan Özkan, “Amacımız, Şehit Ailelerimizin kaynaşmalarını Sağlamak”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Hanımefendi Ruhan Özkan ise, her zaman şehit ailelerinin yanında olup onların acılarını paylaştıklarını belirterek, "Amacımız, komşu illerimiz arasındaki şehit yakınlarımızı bir araya getirmek, onların kaynaşmalarını sağlamak. Bu amaçla bugün Adana'mızın şehitlerinin emanetlerine Kahramanmaraş'ımızın şehitlerinin emanetleri ev sahipliği yaparak ağırlıyor. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Temennimiz de bu tarz etkinlikleri devam ettirerek farklı şehit yakınlarını bir araya getirebilmek, onların yaşadıkları o duygusal ortamdan biraz uzaklaştırabilmek. Ortak bir paydada buluşuyorlar. Arzu ederlerse bütün çevre illerimizi ağırlamaya hazırız. Kahraman şehri çevre illerimiz de tanısınlar" diye konuştu.

Taş Medrese ve tarihi Ulu Camii ile Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezen şehit aileleri, gezilerinin ardından onurlarına verilen yemeğe katıldı. Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tankçı Albay Uğur Bülent Acarbay, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci'nin de katıldığı yemekte konuşan Vali Vahdettin Özkan, şehit ailelerini ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydederek, memleketin birliği ve bütünlüğü için canlarını feda edenlerin bir yakını olmanın da gurur verici olduğunu ifade etti.