Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen proje kapsamında; Adana iline bağlı belirli bölgelere sokak hayvanları için besleme ve su odakları yapılacak. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünde gözetimi süren mahkumların bu proje ile topluma kazandırılması ve cezaevinden şartlı olarak çıkan bu insanlara hayvan sevgisi ve merhamet duygusunun kazandırılması hedefleniyor.

Dün bir araya gelen kurum temsilcileri; besleme odağı yapılacak bölgelerin tespitini yaptı.

Proje ile ilgili kamuoyuna açıklama yapan ile Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım; Adana Cumhuriyet Başsavcılığının bu projeye ciddi anlamda önem verdiğini; yapılacak çalışmalar sonrası sahipsiz sokak hayvanlarına merhamet eli uzatılacağını ve bununla birlikte Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünde gözetimi süren binlerce mahkumun topluma kazandırılması için ortak çalışmalar yürütüleceğini belirtti.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın yaşam hakkı konusunda duyarlı olduğunu dile getiren Yıldırım; Başsavcımıza bu anlamlı projeye öncülük ettiği ve projenin hayata geçirilmesine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz dedi.