Fikir aşamasındaki projenin ilk adımında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Neslihan İpek Kobaner ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıda Sevgi Evleri’nde kalan çocuklarla, proje destekçileri bir araya geldi. Etkinliğe Necdet Ünüvar ve eşi Sare Ünüvar , Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve eşi Nurdane Avcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, İl Müftüsü  Arif Gökçe ve eşi Neriman Gökçe, Ak Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve eşi Sabahat Yağcı, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün eşi Betül Öztürk katıldı.

                                                             

Tohumu hep birlikte büyüteceğiz

Sevgi Evleri’nin bahçesinde yapılan kahvaltıda çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Milletvekili Ünüvar, “Hem bir baba hem bir evladım. 22 yıl önce babamı kaybettim. Bir evlat olarak ben de saçımın okşanmasından çok hoşlanıyorum. Annem beni öpüp kokladığı  zaman çok mutlu oluyorum. Milletvekili olarak bizlerin sorumluluğu var, devletimizin en temel görevlerinden birisi çocuklarımızı büyütmek, onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak. Ama öyle bir ihtiyaç var ki bunu karşılamak da devlet zorluk çekebilir. Burada sizin gibi kalan çocuklarımıza şevkat elini uzatacak insanları ancak milletin kendisi yapabilir. Devlet bunu para harcayarak yapamaz. Çünkü bazı şeyler para ile olmaz, içten gelir. Organizasyonu yapan müdürümüz sizler için çok gayretli, kendisini tebrik ediyorum. Bir fidanı bir kişi diker, ama herkes büyütür, biri sular, biri gübresini atar, biri dalını budar. O ağaç birlikte büyütülmüştür. Bugün birlikte bir tohum toprağa attık ve bu tohumu hep birlikte büyüteceğiz.” diye konuştu.

 

Birbirinizi ve ülkemizi sevin

Milletvekili Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada olmamızın nedeni sizinle ilgilenmek isteyen ablalarınızı ağabeylerinizi gönüllü anne ve babalarınızı buraya davet etmek. Her zaman yanınızdayız. Tüm ihtiyaçlarınızı devletimiz karşılıyor. Ben sizden bir anne olarak birbirinizi ve ülkemizi çok sevmenizi istiyorum” dedi.  Kahvaltının ardından katılımcılar yapılan toplantıda projeye yön verecek kararlar aldı. Toplantıda proje yazım aşamasının geliştirilmesi, gönüllü anneliğin yanı sıra gönüllü babalık kavramının oluşturulması ve bu çalışmalar kapsamında koruyucu aile uygulamasının arttırılması hedeflendi.