Şakirpaşa Havalimanı`ndan Suudi Arabistan`a hareket eden İlk kafilede 200 hacı adayı bulunuyor 45 gün sonra hacı olarak dönecek vatandaşı çok sayıda yakını uğurladı. Hacca giden yakınları gözyaşlarına hâkim olamadı. Kutsal topraklara gitmenin mutluluğunu yaşayan hacı adayları ise herkesin bu tadı yaşaması temennisinde bulundu.

Şakirpaşa Havalimanı'nda Adana Müftü Vekili Behçet Bilgin yaptığı açıklamada, "Allah kardeşlerimiz için haccı kolay eylesin. Zor ve meşakkatli, sabır isteyen bir yolculuk. Bu yolculuk esnasında tüm hacı adaylarının itidal ile hareket etmelerini ve görevlilerin talimatlarına uymalarını istirham ediyorum. O kutsal topraklarda bulunduğunuz süre içerisinde kimseyi incitmemenizi, kötü söz söylememenizi ve Türk hacısına yakışır bir duruş sergilemenizi ümit ediyorum. Olumsuzluklar karşısında daha sabırlı anlayışlı ve affedici olunmasını, Sizler ülkemizi temsilen kutsal topraklara giden Allah'ın elçilerisiniz.  Göğsünüzde taşıdığınız al bayrağınızın onuruna uygun hareket edeceğinizi ve bizleri en iyi şekilde temsil edeceğinize güvenim tamdır. Ülkemizin huzuru, selameti ve bekası için dualarınızı eksik etmeyin Orada her anı dua ile geçirmenizi, çarşıda pazarda dolaşarak çok değerli zamanınızı boşa harcamamanızı tavsiye ediyorum. Rabbim yapacağınız ibadeti layıkıyla yapmayı hepinize nasip etsin. Haccınızın kolay geçmesini ibadet ve taatınızın feyiz ve bereketli olmasını Cenabı Haktan dilerim Allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun, Allah’a Emanet olun." Dedi

Adana genelinde hacca gitmek için 15 bin kişinin müracaat ettiğini, 2 bin adayın bu yıl kutsal topraklara giderek hacı olacağını, son kafilenin 07 Kasımda ayrılacağını kaydetti. 25 Kasım bütün hacıların Adana`ya dönmüş olacağına işaret etti.  Adana ilimizden Bir ay Seminere tabi tutulan hacı adaylarımızın tekrar memleketimize ve aile efratlarına adaylarının sağ salim dönmelerini temenni etti.

Uğurlama töreni öncesi Hacı adaylarına bilgiler verildi, dua yapıldı. Hacı adaylarının yakınları gözyaşı döktü. Diğer kafilelerin de belirli aralıklarla uğurlanacağı belirtildi.

Kutsal topraklara gitmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten hacı adayları, Müslüman âlemi, Türkiye için dua edeceklerini belirttiler.