Pakistanlılar belkıran soğuklarından Mevlana evleriyle korunacak. 
Tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşayan Pakistan halkına Türkiye'nin yanısıra Adana'nın da yardımları sürüyor.
 
Selden zarar gören Pakistanlıların kış öncesinde barınma ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini kaydeden Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Mehmet Sağlam, yardım malzemelerinin Akdeniz Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinden 10 TIR'la yola çıktığını söyledi.

Kardeş ülke Pakistan'da yaşanan afet nedeniyle yüz binlerce kişinin yaşam mücadelesi verdiğini hatırlatan Sağlam, şuanda bölgede en önemli sorunun barınma olduğunu ifade etti.

Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla 200 adet Mevlana evini 10 TIR'la gönderdiklerini belirten Sağlam, "Önümüz kış ve bu ülkede kışın çetin geçeceği söyleniyor. Özellikle belkıran soğuklarının oradaki mağdur insanları çok zor durumda bırakabileceğini biliyoruz. Bu soğuklarda çadırlarda barınmak mümkün değil. Biz de bu durumu dikkate alarak, 4 kişinin rahatlıkla barınabileceği Mevlana evinden ilk etapta 200 adet göndermeyi kararlaştırdık.'' dedi.

Evlerin yalımlı olduğunu ve kolaylıkla taşınıp kısa sürede kurulabildiğini dile getiren Sağlam, "Bu evler, ısıyı ve soğuğu kolaylıkla izole edebilen malzemelerden üretiliyor. Mevlana evinin içerisinde 4 kişilik bir ailenin yaşayabilmesini sağlamak üzere iki adet ranza bulunuyor. Özel olarak tasarlanan bu ranzalar istenildiğinde koltuk şeklini alabiliyor. 10,5 metrekarelik alana sahip evlerin maliyeti 3,5 - 4 bin lira arasında değişiyor. 4 mevsim kullanım için ideal olan evlerin ömrü en az 5 yıl." diye konuştu. TIR'ların yaklaşık bir hafta sonra Pakistan'a ulaşacağını aktaran Sağlam, "Oradaki insanların sıkıntılarını az da olsa giderebilirsek kendimizi mutlu sayarız. Mazlumun dili, dini olmaz ama Pakistan bizim için başka. Kardeş ülkemizin yanında olmak görevimiz." ifadelerini kullandı.