Adanalı gazeteciler, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ve Pozantı Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Belemedik gezisinde doğa ile iç içe bir gün geçirerek stres attı. Gazeteciler, Toros Dağları’nin içerisinde yer alan yemyeşil Belemedik vadisinde ciğerlerine tertemiz hava teneffüs etme imkanı buldu. Pozantı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen gezide kavurma yiyen basın mensupları ve eşleri saz grubunun çalıp söylediği birbirinden güzel türkülere eşlik etti. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın solist olarak seslendirdiği türkülerle coşan basın mensupları, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Salim Büyükkaya’nın söylediği türkülerle unutulmaz bir gün yaşadı.

Büyükşehir ve Çukurova Belediyesi’ne ait araçlarla sabah 09.00’da Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünden yola koyulan gazetecilerin ilk durağı Pozantı ilçesi oldu. Burada çay bahçesinde çay içen gazeteciler, daha sonra eşleri ile birlikte şehir merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Pozantı Kongre Anıtı önünde ilçenin tarihi hakkında bilgiler vererek, Pozantı Kongresi’nin Erzurum ve Sivas Kongreleri kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Gazeteciler daha sonra araçlarla Şekerpınarı mevkiine gittiler.

Burada tarihi Akköprü’den geçen basın mensupları ve eşleri, Pozantı Belediyesi’nin Çakıt Çayı kenarında yeni oluşturduğu mesire alanı ve şelaleyi gezdi. Basın menspları ve eşlerine burada kavurma ve halka tatlı ikram edildi. Gazeteciler daha sonra araçlarla Belemedik’in yolunu tuttular. Halk tarafından Pozantı’nın mimarı olarak adlandırılan Belediye Başkanı Mustafa Çay, gazetecilere yol boyunca hizmetleri hakkında bilgiler verdi. Toros Dağları içerisinde Çakıt Çayı kenarında yer alan Dila Hanım film çekimlerinin yapıldığı platoyu gören gezeteciler bol bol fotoğraf çektirerek anıları arasına kattı. Daha sonra yola devam eden gazeteciler dağlar arasında bulunan yemyeşil vadideki Belemedik Köyü istasyonuna ulaştı. Araçlardan inen gazeteciler ve eşleri, yeşilin her tonunun bulunduğu vadide tertemiz hava teneffüs ederek ciğerlerine oksijen depoladı. Pozantı Belediyesi’nin müstesna ev sahipliğini burada da gören gazeteciler çaylarını yudumladı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, gazeteciler onuruna düzenlenen mini konserde birbirinden güzel türküleri seslendirerek büyük alkış aldı. Başkan Mustafa Çay’a eşlik eden gazeteciler türküler söyledi. On parmağında on marifet olan Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın yanı sıra, Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Salim Büyükkaya, türküler ve uzun havalarla adeta Toros Dağlarını inletti. Gazeteciler müzik eşliğinde birbirinden güzel oyunlar da oynadı. Gazeteciler, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’a ev sahipliğinde dolayı çok çok teşekkür ettiler. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Pozantılı olan Başkan Mustafa Çay’a gelecek dönemde hayallerini gerçekleştirmesi temennisinde bulundu. Esendemir, Pozantı’nın Mustafa Çay gibi bir belediye başkanının yönetiminde çok daha iyi yerlere vararak adından söz ettireceğine inandığını söyledi. Gazeteciler ve eşleri daha sonra araçlarla Adana’ya döndüler.