Herkesin dilediği farklı bir kostüm ile katılabileceği karnaval kortejinin birbirinden değişik tasarımlarla çok renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. Tüm Adanalıların hazırlayacakları özel kostümleriyle davet edildiği Karnaval Korteji ile Adana’dan tüm dünyaya sevgi ve barış mesajı verilecek. Karnaval Komitesi yetkilileri tüm Adana halkına çağrıda bulunarak “ Farklı ve renkli kostümlerinizle hepinizi karnavala bekliyoruz. Adana’nın bu coşkuyu yaşaması için yaratıcılığınızla hazırladığınız kostümleriniz içinde dostluk mesajımızı herkese yollayalım” dediler. Özel kostümleriyle  karnavala katılaca
klara Motorsiklet, Bisiklet, Vosvos, Klasik Araba kulüpleri, Dans okulları,Tiyatro Grupları, Spor kulüpleri, Üniversite Spor Kulüpleri & Takımları, Patenciler, Kaykaycılar, Jonglörler, Sihirbazlar, Keçi Ayaklılar, Sokak Sanatçıları, Ressamlar ve Karikatüristler de eşlik edecek. Hazırladıkları özel kostümleriyle karnaval kortejinde yer almak isteyenlerin  [email protected] adresine başvurmaları yeterli olacak.

Adana Valiliği’nin ve Adana Seyhan İlçe Belediyesi’nin destekleriyle, Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt’un fikir öncülüğünde portakal çiçeklerinin açtığı dönemde düzenlenecek  Nisan’da Adana’da - Portakal Çiçeği Karnavalı Türkiye’nin ilk karnavalı olması açısından da dikkat çekiyor.