Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana’ya yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret ederek, görevinde başarılar diledi. Adana Adliyesi’ni kente renk katan bir marka haline getirmek istediklerini belirten Başsavcı Yeldan, “Güzel projelerimiz var. Bunlar hayata geçince Adana bir numara olacak” dedi.

ÇGC YÖNETİMDEN ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ

ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Yardımcısı Sait Güleç, Genel Sekreter M.Ömer Üney, Mali Sekreter Sabit Özkeser, Yönetim Kurulu Üyeleri Mutlu Mete ve Aliye Gültekin’in hazır bulunduğu ziyarete, polis-adliye muhabirleri Nazan Erdem (Sabah Gazetesi) ile Mehmet Kaymak (DHA) da eşlik etti. Ziyarette, olmusuz haberlerle anılan Adana Adliyesinin imajına nasıl  katkıda bulunulabilir? ÇGC-Adliye işbirliğinde yapılabilecek projeler ve adliye muhabirlerinin çalışma ortamları ile ilgili konular değerlendirildi.

RENK KATAN BİR MARKA OLMALIYIZ

Olumsuz haberlerle öne çıkan Adana Adliyesi’ni kente renk katan bir marka haline getirmek istediklerini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan,” Toplumdaki olumsuzlukları haber yaparak genele yaymak, bu kentte yaşayan ve görev alan bizler açısından faydalı değil. Elbette ki polis, hakim, savcı, gazeteci görevini yapacak. Ancak olumsuzlukları yaymak için de can siperi olmayalım” dedi.


ADANA ADLİYESİ, ADINI SANATLA DUYURACAK

Göreve başladığında gazetecilerle ‘1 olumsuz habere karşı, 1olumlu haber yapın’ şeklinde konuştuklarını hatırlatan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Hakimleri tarafından hazırlanan ve dün açılan ‘Adliye, Adana’ya renk katıyor’ başlıklı fotoğraf sergisinden söz etti. Adana Adliyesi’nin artık sanatla anılacağını dile getiren Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, sergiyle ilgili şunları söyledi” Dün, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Altıoran Düşünce ve Sanat platformunun işbirliği ile Adana Hakimleri Erdem Şimşek, Vahit Baltacı, Sinan Sivri tarafından düzenlenen bir sanat etkinliğimiz vardı. Yarın bir başka etkinlik olacak. Yani Adana Adliyesi çalışanları belirli aralıklarla sanatın çeşitli dallarındaki etkinliklerine devam edecek, artık Adana Adliyesi adını sanatla duyuracak.”

KOZA ŞİDDET MERKEZİ KURULACAK

Adana’da önceliklerinin kadına yönelik şiddet, aile içi şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucu ile mücadele olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, bunlarla ilgili özellikli ve nitelikli soruşturmaların üzerinde duracaklarını söyledi. Kadına yönelik şiddet konusunda ‘Koza Şiddeti Önleme Merkezi’ kurmayı düşündüklerini açıklayan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, her sabah ilk işlerinin aile hakimleri ile toplantı yapıp, aile içi suçları check etmek olduğunu bildirdi.

İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Adana'nın hak ettiği yargı hizmetini sunabilmek için hukuk camiası, kamu kurum ve kuruluşları ile STK'ların müşterek çalışmasına ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Başsavcı Yeldan, öncelikli üzerinde durdukları konularla ilgili toplumun her kesimiyle ciddi bir irade gösterilip, üstüne gidilmesi gerektiğini söyledi. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de, her türlü ortak projeye hazır olduklarını ifade etti.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE MERKEZİ

Uyuşturucu ile mücadele de çok kapsamlı uygulamalar ortaya koyacaklarını anlatan Başsavcı Yeldan, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili de ayrı bir merkez kurmayı planladıklarını duyurdu. Başsavçı Yeldan, konuyla ilgili şunları kaydetti” Uyuşturucu ile mücadele, en önemli önceliğimiz. Bu konuyla ilgilenen Savcı sayısını çoğalttık. Yine aynı şekilde Aile içi ve kadın şiddetiyle ilgili de Savcı sayımızı arttırdık.”


ALTYAPIYI HIZLA İYİLEŞTİRİYORUZ

Bölge Adliye Binası inşaatının geceli gündüzlü devam ettiğine işaret eden Başsavcı Yeldan, fiziki mekan çalışmalarının  aralıksız devam ettiğini, söz konusu binanın de kısa zamanda tamamlanarak hizmete gireceği açıkladı.  Binalarda yapılacak sosyal tesislerde cezaevi ile adli personelin eğitimine önem vereceklerine dikkat çeken Yeldan, "Mevcut imkânlarla altyapımızı hızla iyileştireceğiz. Adana'nın hak ettiği yargı hizmetini o kalitede sunmak için meslektaşlarım, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla müşterek çalışmalar yürüteceğiz. Avukatlarımızla bu konuları paylaştık. Diğer ilgili kurum ve kişilerle görüştük. Sorunlar tespit edildi. Önümüzdeki süreçte çözüm odaklı çalışmalarımız devam edecek" şeklinde konuştu. Başsavcı Yeldan, ayrıca yasaların yeterli ve caydırıcı olduğuna dikkat çekip, doğru uygulamanın seçilmesi gerektiğini dikkat çekti.

 ÇGC’YE ÖVGÜLER

Ziyaret nedeniyle ÇGC Başkanı ve  yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başarılar dileyen Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni adliye binası ve temeli atılan bölge adliye binaları ile Adana'nın adli hizmetler noktasında önemli bir merkez haline geleceğini söyledi.  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin Adana için oldukça önemli bir kurum olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ‘ Pırıl pırıl bir yönetimsiniz’ diyerek, ÇGC için övgü dolu sözcükler kullandı.