23 – 28 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik kapsamında bugün saat 09.30’da Adana Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk başkanlığındaki TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık ve Adana Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz’in de bulunduğu İl Kutlama Komitesi, Atatürk Parkı’nda, Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş’ın sunumun yaptığı törende Atatürk Anıtı’nı çelenk koyarak, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşımız okundu.

 

Vali Yardımcısı Cantürk ile Birlik Başkanı Barışık ve Ticaret İl Müdürü Ekiz, törene katılan ESOB Başkan Vekilleri, Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri, Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Tatlıcı ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, Milli Piyangocular Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş ile Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin, Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Adana Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Abdusselim Mortepe, Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Murat Yağmur, Tüpgaz Satıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Susar, Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin, Lastikçiler Esnaf Odası Başkanı Muhsin Teze, Birlik Genel Sekreteri Sema Kartalmış ile Ticaret İl Müdürlüğü personelinin tebriklerini kabul ederek, bir de toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 İl Tertip Komitesi, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u makamında çiçeklerle ziyaret edip, etkinliklere davet edecek.

 

İl Kutlama Komitesi, esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarına saat 15.00’de ziyarette bulunacak. Saat 16.00’da meslek kuruluşları, Adana ESOB Ahi Evran Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantıda Ahilik konusunda bilgilendirilecek.

 

Etkinlikler 24 Eylül Salı saat 12.30’da Gar Meydanı’nda yapılacak kutlamalarla devam edecek. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak törende protokol konuşmalarından sonra Adana’da Yılın Ahisi  kaftan giydirilecek, örste demir dövülecek,halk oyunları, kalyacı, köşker ve kuaför esnafının mesleki gösterisinden sonra misafirlere Etli Ahi Pilavı - Ayran ikramında bulunulacak, katılımcılara çiçek dağıtılacak.

Hafta içi devam edecek etkinliklerde, Cuma günü Cuma Namazı öncesi Ahilik üzerine vaaz verilecek. Etkinlik 22 Eylül Cumartesi günü ESOB’ta yapılacak değerlendirme toplantısıyla tamamlanacak.

 

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, Bakanlığın genelgesi doğrultusunda Adana Valiliği önderliğinde oluşturulan İl Kutlama Komitesi’nin çabalarıyla bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirilecek Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nın tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Barışık, Ahilik Haftası’nın esnaf bayramına yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için Adana’da hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârlar odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinin duyarlı olmasını ve vatandaşların da etkinliğe katılarak destek vermelerini istedi.