AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda incelemelerde bulundu. İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Fidanoğlu'ndan bilgi alan AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, hükümlülerin ortaya koyduğu üretim ve topluma kazandırma çalışmalarının çok etkileyici olduğunu belirtti. Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu atölyelerinde yaklaşık bin 300 hükümlünün çalıştığını aktaran Karslıoğlu, "Mobilya üretimi, demir atölyeleri, döşeme atölyeleri, masa sandalye üretimi, hayvan çiftliği, kesimhane gibi 28 ayrı işkolu var. Mahkumların rehabilitesi ve topluma kazandırılmasının yanı sıra hükümlüler para kazanarak ev ekonomisine katkı koyuyorlar. Evlerine para gönderiyorlar" dedi.

AYRINTILARI PAYLAŞTI

Cezaevi gezisi sonrası yeni bir proje geliştirdiklerini duyuran AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, şunları kaydetti:
"Hemen Adana'nın çıkarları doğrultusunda yeni bir proje için çalışma başlattık. Cezaevi içerisinde atölyeler var ve bu atölyelerde her şey üretiliyor. Tıpkı küçük sanayi sitesi gibi çalışıyorlar. Niğde'deki cezaevi atölyeleri kiraya verilebiliyor. Mesela Mersinli bir iş adamı paspas üretiyor. Personelini ise cezaevi mahkumlarından sağlıyor. Biz de bunun tüm ülkemizdeki cezaevlerine örnek olmasını umut ediyoruz.

Biz de AKAMDER olarak cezaevinde bir işyeri kurmayı hedefliyoruz. Türki cumhuriyetlere geziler düzenleyeceğiz. İşleteceğimiz atölyede gezilerimiz için neye ihtiyaç varsa onu üreteceğiz ve ihraç edeceğiz. Buradan elde ettiğimiz gelirle de Adana'daki cezaevinde ne ihtiyaç varsa onu yapacağız. Yani kamu müteahhitleri olarak kamuya kazandıracağız. Adana’da kamu kurumlarına aktaracağız kazançları. Her şeyi devletten beklemek doğru değil. Biz bu işyerinden elde ettiğimiz kazancı Adana’ya harcayacağız. Ve bizim burada hiçbir kaybımız olmayacak. Böyle bir proje geliştirdik ve en kısa zamanda bunu hayata geçireceğiz."