Hemen hemen her gün elektriklerin kesildiği Akkapı Mahallesinde EnerjiSA, kanunen vermesi gereken elektriği düzenli olarak vermemesine rağmen faturalarını düzenli olarak tahsil ediyor. Hatta belli bir süre faturasını geciktiren olursa hemen elektiriğini kesiyor.

SIK SIK KESİLEN ELEKTRİKLER NEDENİYLE ÇOCUKLAR BÖYLE DERS ÇALIŞIYOR.

Ancak EnerjiSA vatandaştan para tahsilatında duraksama yapmazken, elektrik verme konusunda sürekli duraksama yapıyor.İnsanların yaşam kalitesini bozacak kadar kesintiler sürerken, yatırımdan kaçınan EnerjiSA'ya Akkapı halkından tepki giderek artıyor. 20. Yüzyılda karanlığa mahkum bırakılan Mahalle sakinleri "EnerjiSA biz 2019'u yaşarken 1950'leri yaşıyor. Ufuk yok. Öngörü yok. Fatura karşılağı aldığı paranın karşılığını veremeyecek kadar küçük bir şirket. Eğer bizden kullandığımız KW kadar tahsilat yapıyorsa, bize de elektriği düzenli vermelidir" dediler.

ENERJİSA DAĞITAMADIĞI ENERJİ İÇİN UTANMADAN "DAĞITIM BEDELİ" ALIYOR

Faturalarını düzenli ödediklerini belirten Akkapı halkı sakinleri EnerjiSA'ya adeta ateş püskürürken "EnerjiSa kullandığımız enerjinin parasını söke söke alıyor. Ama elektriği sık sık kesiyor. Bu şirkette biraz utanma olsa bari elektriğini sık sık kestiği yerlerden "Dağıtım Bedeli" almaz. Bu kadar olamaz. EnerjiSA hem kullandığımız enerjinin parasını alıyor, hem de beceriksizliğinden dolayı dağıtamadığı enerji için "Dağıtım bedeli" adı altında ekstradan para alıyor. Biz saf değiliz. Yüreğin yetiyorsa, Çukurova ilçesinde elektiriği sık sık kes.  Oraya nasıl ki düzenli elektirik veriyorsan bize de faturasını ödediğimiz, dağıtım bedelini zorla aldığın enerji'yi düzenli olarak vermek zorundasın. EnerjiSA'ya yazıklar olsun. Bölgeler arası hizmet ayrımcılığı yapan EnerjiSA'yı kınıyoruz." diyerek tepkilerini dile getirdiler.