Zihni Aldırmaz ve işadamlarından oluşan heyet ilk olarak North American College’i (Kuzey Amerikan Üniversitesi) ziyaret etti. Burada Zihni Aldırmaz ve beraberindekiler onuruna yemek verildi.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Recai Peçen, sinevizyon gösterisi eşliğinde konuklarına üniversiteyi tanıttı. Öğrencilerinin yüzde 51’nin Amerikalı, yüzde 19’unun Türk ve kalanının 40 farklı ülkeden gelen öğrenciler olduğunu anlatan Prof. Dr. Peçen, bu yıl ilk mezunlarını vereceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, ABD’de bir üniversitenin önünde Türk bayrağı dalgalanmasından gurur duyduğunu ifade etti.

Bu okulları açılmasında önayak olan herkesi kutladığını belirten Zihni Aldırmaz, “Dilerim bu tür kurumlar Amerika genelinde yaygınlaşır” dedi.

Zihni Aldırmaz ve beraberindekiler ardından ilköğretim seviyesinde hizmet veren Harmony okullarından birini gezdi. Türk heyetine bu okullarla ilgili de bilgi verildi. Her yıl 100-150 civarında öğrenci alan bu okullara yılda bin 600 dolayında başvuru olduğu bildirildi.

Zihni Aldırmaz ayrıca Türk işadamlarının Houston’da ortak kurduğu ABD’lilere Türk yemekleri sunan Sultan Restorant’ın da açılışını yaptı.