Ceyhun, ziyaret tarihinin güvenlik nedeniyle henüz açıklanmadığı Almanya Cumhurbaşkanın Tarsus'taki St. Paul Müzesi'ni ziyaret edeceğini ifade ederek, "Adana'da ağırladığımız Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg Uwe Hahn'ın da gerçekleştirdiği sadece ve sadece St. Paul Müzesi'ni ziyaret etmekten oluşan Tarsus Ziyareti'nin de Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'nin özel çabasıyla gündeme geldiğinden eminim. Ankara'da Almanya Büyükelçiliği'nde ayrıca Adana'ya sempati duyan diplomat dostlarımızın da olduğunu bu vesileyle duyurmak isterim" dedi.

Son dönemlerde Almanya ve Türkiye İlişkisinin çok güzel bir şekilde geliştiğini ifade eden Ceyhun,"Nasıl ki biz Köln'de yapılacak olan camiye karşı "ırkçı bir kampanya" yürütenlere karşı yanımızda Alman Hükümeti'ni ve Politikası'nı görmek istiyoruz ve de gördüğümüzde seviniyoruz, ya da Münih'te cami inşaatı söz konusu olduğunda Almanya'dan destek bekliyoruz, aynısı Almanyalı Katolikler için de Tarsus'taki St. Paul Kilisesi (Müzesi) için geçerlidir. Söz konusu olan eski bir cami olup ta kiliseye çevrilmiş bir yapı değil. Bir kilise, biz onu müze yapmışız. Günümüzün modern Avrupalı Türkiye'si de onu eski haline döndürdüğü takdirde eminim çok takdir edilecektir" diye konuştu.

"Almanya'da bir camimiz olsaydı ve Almanya bunu sadece bir müze olarak kullanmaya izin veriyor olsaydı sanırım biz de bu müzenin tekrardan cami olarak Müslümanların hizmetine verilmesini talep ederdik" diyen Ceyhun şöyle devam etti:

"St. Paul Hristiyan Dünyası ve özellikle Katolik Dünyası için çok önemli bir şahsiyet. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da sorulduğunda, 'tekrar kiliseye dönüştürülmesi için görüş bildirdiklerini' söylediği St. Paul Kilisesi Katolikler tarafından en kutsal yerlerden biri olarak kabul ediliyor. St. Paul, Hıristiyanlıkta "dinin yayılmasında büyük çaba gösteren bir aziz". M.S. 8'de Musevi bir ailenin çocuğu olarak Tarsus'ta doğmuş, Şam'a yaptığı geziden dönerken İsa Peygamber ile karşılaşıp Hıristiyan olmuş. Yani Çukurovalı. 1800'lerde yapılan kilise halen anıt müze olarak hizmet veriyor. Bu kilise, valiliklerden önceden izin alınarak ayin, sempozyum gibi etkinliklerin düzenlenebildiği ve Hıristiyanlar için kutsal olan Türkiye'deki 17 mekândan biri. Vatikan da 29 Haziran 2008'den itibaren bir yılı "St. Paul Yılı" ilan etmişti.St. Paul yılının son günü olan 29 Haziran 2009'da anıt müzede düzenlenen törene yoğun katılım olmuştu. Bu törende konuşan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz "Almanya'da 4 milyon Müslüman yaşıyor ve dinini özgürce yaşıyor. Türkiye'de çok daha az Hıristiyan var. Tarsus St. Paul'ün doğduğu yerdir. Tarsus'taki anıt müze olarak adlandırılan kilise ibadete açılmalıdır" diyerek, bu konudaki talepleri dile getirmişti. Şimdi Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün konuğu olarak Türkiye'ye geliyor. Christian Wulff Almanya Cumhurbaşkanı olmadan önce Niedersachsen Eyaleti Başbakanı idi. Ve Almaya'daki Türkler onu çok severler. Almanya Tarihi'nin ilk Türk kökenli Bakanı olan Aygül Özkan onun cesur bir kararıydı. Oldukça kalabalık bir heyet ile gelecek olan ve Türkiye'ye yönelik sıcak mesajlar veren Almanya Cumhurbaşkanı'nın programında Kayseri ve Adana'da var. Adana'ya gelmekle de kalmayacak. Adana'ya gelmesinin nedeni Tarsus'tur."

Bu ziyaretin Türkler'i rahatsız etmemesi gerektiğini söyleyen Ceyhun, "Tam tersine bu vesileyle kentimize gelen ve Türkiye ve de Türk dostu olan Cumhurbaşkanı'nı Adana'ya özgü o muhteşem konukseverliğimizle ağırlamalıyız. Bu konuda eskiden eski Almanya Fahri Konsolosu Teyfik Kısacık ve günümüzde Almanya Fahri Konsolosu İbrahim Paksoy ellerinden geleni yapmaktalar. Almanya'daki Türkler tarafından sevilen bir Almanya Cumhurbaşkanı'nın konuğumuz olduğunu özellikle belirtmekte yarar var Diyanet İşleri Başkanı Sayın Bardakoğlu'nun da belirttiği gibi "müzenin zaten inşa edildiği şekliyle kiliseye dönüştürülmesinin" yani aslında "tekrardan özüne dönmesinin" Türkiye'ye ve İslam alemine bir zararı yok. Tam tersine İslam dininin ne derece adil olduğunu tüm dünyaya göstermek için iyi bir fırsattır. Üstelik bu kilisenin tekrardan ayın yapılabilir hale gelmesi demek her yıl yüz binlerce Katolik turistin Tarsus'a gitmek ve tekrardan evlerine dönmek için Şakirpaşa Havaalanı'nı kullanmaları ve Adana otellerinde konaklamaları demek. Adana Esnafı ve Turizmi bu gelişmeden en az Tarsus kadar karlı çıkacaktır" şeklinde konuştu