En ucuz ve kaliteli içme suyu ile kanalizasyon hizmetini veren özellikle de kırsalda adeta dağları delip birçok bölgeye su gitmesini sağlayan ASKİ, yaz boyu sürdürdüğü kış hazırlığı çalışmalarını, Eylül ayı itibariyle de hızlandırdı.
Adana şehir merkezinde birçok noktada görev yapan ASKİ ekipleri, özelliklede güney mahallelerde hat yenileme ve yeni hat çalışmalarını sürdürüyor. Muhtelif mahallelerde çalışan ekiplerimiz bazı bölgelerdeki projeleri bayram öncesinde tamamlarken diğer bölgelerdeki büyük projeleri de Eylül ayı sonuna kadar bitirmeyi planlıyor.

Akkapı, Hadırlı, Mıdık, Meydan, Sucuzade, Şehit Duran, Yenibey, Barbaros, Hürriyet mahalleleri başta olmak üzere Eminağa Caddesi mevkiinde çalışan ekipler yağmur suyu ve kanalizasyonda çift hat yenileme çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kışın aşırı yağmurlarda bölge halkının mağdur olmasını engellerken, mazgalların temizlenmesi de yine su baskınlarının önüne geçecek.
İçme suyu ve Kanalizasyon ekipleri her gün Adana’nın birçok noktasında kış öncesi Adanalılar’ın mağdur olmaması için adeta seferberlik ilan ederken, Genel Müdür Rahmi Pekar, vatandaşlara özellikle mazgalların üzerini kapatmamaları ve ızgaralardan içeri boruların tıkanmasına neden olacak maddelerin atılmaması konusunda uyarılarda bulunarak duyarlı olmalarını istedi.
Ayrıca ASKİ ekipleri vatandaşların kış aylarında mağdur olmaması için çalışmalarını sadece bunlarla sınırlı tutmayıp; gerek şehir merkezinde gerekse de kırsalda çalışmalarına hız kesmeden devam edecek…