Şehir merkezinin yanı sıra kırsal kesimlerde gerçekleştirdiği büyük yatırımlarla içme suyu ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldıran Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi, vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz suya ulaşmasını sağlıyor. 

BAHÇELERDE İÇME SUYU İLE SULAMA YAPILMASI SU SIKINTISINA NEDEN OLABİLİR

Özellikle yayla turizminin gelişmiş olduğu kırsal bölgelerde yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, ASKİ'nin tüm çalışmalarına rağmen, bazı abonelerden evlere su çıkmadığı yönünde şikayetler gelebiliyor. Bunun en önemli sebebi ise; o bölgelerde sulama yapan çiftçilerin bağ ve bahçelerini kuyu suyu yerine içme suyuyla sulamaları ve bu işlemi gündüz saatlerinde yapmalarıdır. Normal şartlar altında herhangi bir sorunla karşılaşılmaması gerekirken, bazı vatandaşların içme suyunu yanlış bir şekilde kullanması özellikle de sıcakların mevsim normallerinin çok üstünde olduğu bugünlerde olumsuz durumların yaşanmasına sebep olabilmektedir.
Bununla birlikte olası içme suyu sorununun ortaya çıkması muhtemel konulardan biri de, kaçak su kullanımının artış göstermesi. Abone olmadan yahut abone olduğu halde sayacı devre dışı bırakan kişiler, usulüne uygun su tüketimi gerçekleştiren abonelerin hakkını gasp etmektedir. Bu hususta denetimlerini arttıran ASKİ, kaçak su kullanıcısını tespit ettiği anda gerekli yaptırımları uyguluyor. Ayrıca kaçak suyla mücadelede duyarlı vatandaşlar ALO 185 hattına ihbarda bulunabilirler. İhbar yapanların kimlik bilgileri de gizli tutuluyor.

OPRUKÇU: '' KIRSAL BÖLGELERDEKİ İÇME SUYU SORUNU YAŞANMAMASI İÇİN SUYU ETKİN KULLANALIM''

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ASKİ Genel Müdürü Hüseyin OPRUKÇU, hiçbir vatandaşın mağdur olmasını istemediklerini vurguladı. Kırsal bölgelerde su sorunu yaşanmaması için uyarılarda bulunan Genel Müdür OPRUKÇU, ''Bizler, ASKİ olarak elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Personellerimiz, sırf vatandaşlarımız yazın en sıcak günlerinde su sıkıntısı yaşamasın diyerek gece gündüz çalışıyor. Ancak bizim bu hassasiyetimize karşılık vatandaşlarımız da su sıkıntısı ile ilgili herhangi bir sorun yaşamamak için hassas davranmalı ve suyu etkin kullanmalıdır. Bahçe sulaması yapılırken kuyu suyu kullanılması ya da illa içme suyuyla sulama yapılacaksa da bunun gece yapılması daha doğru olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyorum.'' şeklinde konuştu.