Atatürk Parkı’nda sabah 08.50’de düzenlenen çelenk ve saygı törenine, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6.Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş ile çok sayıda askeri erkan ve protokol mensubunun da bulunduğu törene esnaf ve sanatkarlar da yoğun bir katılım sağladı.

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Adana ESOB ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, Birlik Başkan Vekilleri, Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, CHP Seyhan Belediye Meclis Üyesi ve Yağlı Boyacılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Göktaş, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü ve Milli Piyangocular Esnaf Odası Başkanı Mustafa Gökay Karakuş, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı ile Birliğe bağlı çok sayıda esnaf odası başkanları da törende hazır bulunarak,  Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle andılar.

Törene gelenlere, T.C. Adana Valiliği tarafından hazırlatılan “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Gazi M.Kemal ATATÜRK. Büyük Atatürk’ü ve Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz” yazılı kartvizit üzerine iliştirilmiş Türk Bayrağı rozeti dağıtıldı. Çelenk töreninde sırasıyla, Vali Coş, Tümgeneral Köse, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz ve protokol mensupları ile ESOB Başkanı Barışık da, Ata’ya saygı duruşunda bulundu. Tören sırasında, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle alanda bulunan vatandaşlar, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye sloganlar attı.

Saat 09.05’te sirenler çalmaya başlarken, bayraklar yarıya indirildi, İstiklal Marşımızın okunmasıyla tören tamamlandı.  Birlik Başkanı Kazım Barışık, törene katılan birlik yönetim kurulu üyeleri ve esnaf odası başkanları, talep eden vatandaşlarla anıt önünde toplu fotoğraflar çektirdi, kırmızı karanfil dağıttı.

Vali Coş, törene katılan protokol mensupları ve tüm katılımcılara teşekkür ederken, etkinlikler saat 10.00’dan itibaren Çukurova Üniversitesi’nde devam etti.