Katılımcılar çam ve zeytin fidelerini toprakla buluşturup, can suyunu verdiler. Hep birlikte hatıra ormanına fidan dikmenin mutluluğunu yaşadılar. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, yaptığı açıklamada, orman sevgisinin herkesin gönlünde olan bir sevgi olmasına karşın, ormanların her geçen gün rant paylaşımlarına alet edilerek yok edildiğini söyledi.

HES'ler, Nükleer Termik Santralleri gibi olumsuz koşulların Türkiye'nin orman varlığını giderek yok ettiğini ifade eden Av. Küçük, buralardan elde edilecek gelirlerin onlarca katıyla bile yok edilen ormanlık alanları geriye getirmenin mümkün olmadığını söyledi.

BAŞKAN AV. KÜÇÜK; “GELECEĞE UMUT OLSUN”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Biz hukukçulara düşen başlıca görev bu yanlışlara karşı kararlı bir mücadele yürütmektir. Adana Barosu olarak düzenlediğimiz bu etkinlikte meslektaşlarımızla birlikte fidan dikimi yaparak, yeşil ve daha yaşanabilir bir çevreye katkı sağlamak istedik. Gelecek nesillere yeşil bir çevre bırakmak istiyoruz.

Dikilen bu fidanlar büyüyerek orman olacağına, hukukun evrensel değerlerinin ülkemizde de hakim kılınıp gerçek bir hukuk devleti olacağımıza, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına inancımızı göstermesi bakımından da bir ‘umut ormanıdır’ Bu vesileyle hatıra ormanının oluşturulmasındaki gayretlerinden ötürü başta Çevre ve Kentleşme Komisyonu üyesi tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinliğe; Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Abbas Bilgili, Av. Nevzat Elçi, Çevre ve Kentleşme Komisyonu Başkanı Av. M. Umut Erdem, Komisyon üyeleri Av. Zahide Erdoğan, Av. Sevda Sevilmiş, Stj.Av. Selay Dağsuyu, Stj. Av. Funda Adamhasan ve Baro mensubu avukatlar ile yurttaşlar katıldı.