Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törenin açılışında konuklara hitap eden Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ruhsat heyecanı yaşayan genç meslektaşlarını kutlarken, maddi ve manevi destek veren ailelerini, meslekte ön plana çıkan büro avukatlarına teşekkürlerini ifade etti.

Av. Küçük, genç meslektaşlarının başarılı birer avukat olacaklarına inancının tam olduğunu belirterek, "Uzun bir eğitim dönemini başarıyla tamamlayarak aramıza yeni katılan genç meslektaşlarımıza bu büyük aileye hoş geldiniz diyor, keyifli ve bol kazançlı meslek hayatı ve başarılar diliyorum" dedi. Genç hukukçulara cübbelerini ise Av. Kürşat Akdoğan ve Av. Kerem Aydın giydirdi.

"ADALETİN, HUKUKUN OLMADIĞI TOPLUMLARDA DEMOKRASİ YAŞAYAMAZ"

Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, bugün günlerden Saltanatın kaldırılışının  96. yıldönümü olduğunu hatırlattı. Son dönemlerdeki uygulamalarla Cumhuriyetin kurulmasıyla elde edilen demokrasi, çağdaşlaşma ve evrensel hukuk kazanımlarının ortadan kaldırıldığını gördüklerini belirtti. HSK atamalarının Cumhurbaşkanlığı Saray'ında yapılmasını da eleştiren Av. Küçük, "Hukuk devleti ilkesi yargının diğer erklerden bağımsız olmasını gerektirir. Yargının bağımsızlığı kadar önemli bir diğer kavram da yargının tarafsızlığıdır. Hukuk devletinin en önemli unsurlarından olan yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı, modern demokrasiye sahip tüm dünya ülkelerinde kabul görmekte, hatta siyasal, kültürel ve ekonomik gelişmişlik düzeyini belirlemede bir ölçüt olarak kullanılmaktadır. Bu duruma gölge düşürülmesi adalet duygusunu zedelemektedir. Adaletin olmadığı yerde insanların birbirine güveni olmaz. Adaletin olmadığı yerde yurttaşların devlete güveni kalmaz. Adaletin, hukukun olmadığı toplumlarda demokrasi yaşayamaz. Kısacası adaletin olmadığı yerde uygarlık gelişmez." dedi.