Adana Yol iş sendikasında 25 yıl görev yapan Barutçu, Adana Türkiş Bölge Temsilcisi Edip Günnar’ın yardımcısı olarak göreve getirildi.

Barutçu, yaptığı açıklamada Yol İş sendikasında 25 yılı aşkın bir sendikacılık hayatı olduğunu hatırlatarak Edip Günnar’la aynı çatı altında olmaktan onur ve guru verdiğini söyledi.  Konya’da yaşanan Maden kazasından dolayı da büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Barutçu bu kazaların artık yaşanmamasını işçiye sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE YASTA BAZI İLLER İSE EĞLENCE DERDİNDE

Günnar ise yaptığı açıklama ’da Başkan Barutçuya yeni görevinde başarılar diledi. Maden Kazasıyla ilgili yaşanan olaylarla ilgili görüşlerini belirten Günnar şunları söyledi; Daha 5 ay önce 301 işçimizi maden kazasında şehit verdik. Ölen işçilerimize Allahtan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Maden kazalarının bu dönemde sıkçı  olması biz sendikacıları derinden üzmektedir. Bu hükümet denetimleri ne adar arttırdık diyorsa  inandırıcı gelmiyor. İş kazalarının önüne geçilmesi için tek çözüm örgütlenmek  ve sendikalaşmaktır. Örgütlenmenin önünün açılmasıdır. Örgütlü toplulukta  ne kaçak işçi çalıştırılır nede bu kazalar yaşanır’’dedi

Günnar,bu olayların  bir iş kazası olarak nitelendirilemeyeceğini, en hafif tabirle bunun bir cinayet olduğunu ve bu nedenle sorumluların en ağır ceza ile cezalandırılması gerektiğini belirtti.

 Türkiye 18 Maden işçisi için yas bağlarken bazı illerde Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü için kutlama yapanları sert bir dille eleştiren Günnar ,Türkiye’de bir çok ilde resepsiyon ve kutlamalar iptal edilirken İstanbul ve İzmir’de eğlence düzenlenmesini doğru bulmadıklarını söyledi.