Sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerine bir yenisi daha ekleyen Çukurova Belediyesi, kedilere mama dağıtmaya başladı. Hayvanseverlerden gelen talepler doğrultusunda her ay kedilere düzenli olarak mama dağıtacaklarını ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Sokaktaki dostlarımızı da canımızın bir parçası sayıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Çukurova içindeki tüm canlılarla güzel” dedi.

KEDİLERE HER AY MAMA YARDIMI

Barınma Merkezi ve Kedi Evi ile sokakta yaşayan kedi ve köpeklere kucak açan, parklara otomatik suluklar yerleştiren Çukurova Belediyesi kedilere özel olarak hazırlattığı mama paketlerini hayvanseverlere dağıttı. Sokak hayvanlarını kendi olanakları ile beslemeye çalışan vatandaşları tespit eden Çukurova Belediyesi, hayvanseverleri mama dağıtımı için Çukurova Belediyesi’ne davet etti ve hayvanseverlere Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de katıldığı bir törenle kedi mamaları dağıtıldı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık ve Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım’ın da katıldığı mama yardımı töreninde Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her ayın 21’inde kedilere mama yardımında bulunma sözü verdi. Hayvanseverlerin alkışlarla teşekkür ettiği Çetin, “Sokaklarda çaresiz durumda gezen, aç ve susuz kalan, insanların desteğine muhtaç hayvanlara azıcık çare olduysak ne mutlu bize” dedi.

“ONLAR CANIMIZIN BİR PARÇASI”

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların süreceği sözünü veren Belediye Başkanı Soner Çetin, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Çukurova’da nefes alıp veren her canlı için var gücümüzle çalışıyoruz. Sokaktaki dostlarımızı da canımızın bir parçası sayıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, Çukurova içindeki tüm canlılarla güzel. Hayvanları seven insan huzuru sever, barışı sever. Yaşamın paydaşları olan hayvanlarla bir arada huzur içinde yaşamaya ve yeni yaşam alanları kurmaya devam edeceğiz. Can dostlarımız için el birliği ile huzuru sağlayacağız. Bu anlamda hem ekiplerimize, hem de hayvanlarımız adına duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.