Meclise sunulan teklifin onayı öncesi konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu borçlanmayla gecikmiş hizmetleri hızlandıracaklarını belirtirken Adana’nın kaynaklarını Adana halkına hizmete kullanıldığını vurguladı

“ADANA, ÇAĞDAŞ AVRUPA GİBİ ÇEVRE SORUNLARI İLE UĞRAŞACAK”

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi olağan üstü toplantısı gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin 240 milyon liralık borçlanma yetkisinin teklifinin kabul edildiği toplantıda konuşan Başkan Sözlü, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı kaynaktan fazla sorumluluk aldığını vurguladı. Vilayet bazında yeni büyükşehir olunması ile sorumluluklarının arttığını ifade eden Başkan Sözlü, “Kırsal ilçelerimizin su ve yol problemiyle uğraşırken sağlıklı bütçeyi oluşturmak için de çabalıyoruz. Adana’nın yalnızca bugününü değil geleceğini planlıyoruz. Gelecek döneme Adana Büyükşehir Belediyesi çağdaş Avrupa'da olduğu gibi çevre sorunları ile ilgilenen bir belediye olacak” dedi.


“HALKIN PARASI HALKIN HİZMETİNDE”

Şuan için Adana'nın temel fiziki ihtiyaçlarını karşılamak noktasında çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Sözlü, Adana’nın ve Adanalının parasını hiç çar çur etmediklerini, alınan kaynakla gecikmiş hizmetlerin hızlandırılacağını ifade ederken “Devlet Bahçeli Köprüsü bir belediyenin yapmış olduğu en uzun, en büyük köprü olacak. Bu köprü Yüreğir’in Adana'daki değerini en az on kat artıracaktır. Ticari düşünenler bizim inancımızı görmeli. Harcadığımız paraların hesabını vereceğiz, siyasi rekabeti kollektif manada dönemimin sorumluluğunu samimi bir şekilde yerine getirirsek Adana'nın geleceğini planlamak noktasında çok önemli bir işe imza atmış olacağız. Bunlar Adana'ya itibar kazandıracaktır” dedi.