Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Yeşilay Adana Şube Başkanlığı arasında, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde bulunan hükümlülerin tütün, alkol ve madde bağımlılığından korunması ve topluma uyum sağlamaları amacıyla törenle protokol imzalandı.
Adana Adliyesinde düzenlenen törende, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba işbirliği protokolünü imzaladı. Protokol kapsamında işbirliği içinde yapılacak proje ve çalışmalarla tütün, alkol, madde bağımlılığı gibi insanların beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar ile kumar, internet ve teknoloji bağımlılığı gibi topluma zarar veren unsurlarla mücadele edilecek. Ayrıca yükümlülerin ruh, beden sağlığını koruyucu ve geliştirici programların verimliliği arttırılarak topluma uyum sağlamalarına destek olunacak.
‘MADDE BAĞIMLILIĞI SUÇ İŞLEMEDE ÖNEMLİ FAKTÖR’
Törende bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, madde bağımlılığının suç işleme ve uyumsuz davranış sergilemede önemli faktörlerden biri olduğunu vurgulayarak, Yeşilay ile yapılan işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Bu tür kötü alışkanlıkların yok edilmesi için çok daha fazla çalışmak gerektiğini kaydeden Yeldan, “Tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi toplumun ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklarla mücadele etmek, milli kültürüne bağlı sağlıklı nesiller yetiştirmek çok önemli. Bu nedenle böyle projelerin, elbirliğiyle yaygınlaşması gerekiyor” diye konuştu. Yeşilay Adana Şube Başkanı Mehmet Aslanbaba da, protokolün hem yükümlülere hem de topluma büyük fayda sağlayacağını bildirdi.
Tören sonunda Mehmet Aslanbaba, Başsavcı Ali Yeldan’a Yeşilay’ın pazu bandı ve rozetini taktı.