PAZARTESİ START ALIYOR

Etkinlik kapsamında 11 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da İl Kutlama Komitesi Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunulacak. İl Kutlama Komitesi saat 10.30’da Adana Valisi İlhan Atış’ı, 14.30’da Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamlarında çiçeklerle ziyaret edip, etkinliklere davet edecek. 

Saat 15.00’de, İl Kutlama Komitesi, esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarını ziyarette bulunacak. Saat 16.00’da meslek kuruluşları, Adana ESOB Ahi Evran Toplantı Salonu’nda yapılacak toplantıda Ahilik konusunda bilgilendirilecek. Etkinlikler 17 Ekim Pazar günü ESOB’ta yapılacak değerlendirme toplantısıyla tamamlanacak.

BARIŞIK’TAN MESAJ

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık, Bakanlığın genelgesi doğrultusunda Adana Valiliği önderliğinde oluşturulan İl Tertip Komitesi’nin çabalarıyla bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilecek Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nın tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

AHİLİK KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Barışık, Ahilik Haftası’nın esnaf bayramına yakışır şekilde gerçekleştirilmesi için Adana’da hizmet veren tüm esnaf ve sanatkârlar odası başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinin duyarlı olmasını ve etkinliğe katılarak destek vermelerini istedi. Barışık, “Esnafımız bayramına sahip çıkmalı. Ahilik kültürünü esnaf bayramında en geniş şekilde hem anlatacak hem de tanıtacağız. Esnafımızın da, Ahilik kültürünü halka tanıtacak bu etkinliğe gönülden destek vereceğine inanıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

ADANA AHİSİ ÖZER, TÜRKİYE AHİSİ DE SEÇİLDİ

Bu arada, Adana’da “Yılın Ahisi” seçilen Bayram Özer Gömlekleri Sahibi İşadamı Bayram Özer, Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu’nca Kırşehir’de yapılan toplantıda Ahilik Haftası Kutlamaları Yönergesi doğrultusunda “Türkiye’de Yılın Ahisi” seçildi. Ahi Bayram Özer, 12 Ekim 2010’da Adana’da düzenlenecek törende kaftan giyecek, 16 Ekim 2010 Cumartesi günü de Kırşehir’de yapılacak merasimde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katılacağı törende Ahilik kaftanı giyecek.