Başkan Bilal Uludağ,” Ülkemizdeki ve tüm dünyadaki kadınların gününü en kalbi duygularımla kutluyor,  bu günün kadınlar için iyilikler getirmesini diliyorum.“dedi.

Sarıçam Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen ”Kadın ve Toplum” konulu toplantı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, yaptığı konuşmasında kadınlarımızın her zaman, her gözün nuru ve hayatın can damarı olduğunu belirterek,  8 Mart’ın dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri önemli bir gün olduğunu ifade etti.

Bilal Uludağ,” Kadın bir toplumun koruyucu, birleştirici ve en etkili unsurudur. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde kadınlarımızın sosyal, kültürel, ekonomik ve politik katkılarına, siyasetten sanata, eğitimden ekonomiye, kısacası hayatın her alanında, kadınların katılımına daha fazla ihtiyaç vardır. Sarıçam Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik hazırladığımız projeler ve eylemlerle bu ihtiyaçların giderilmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyorum.” dedi.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Daha önceleri de söyledikleri gibi her başarılı erkeğin arkasında değil, yanında başarılı bir kadın olduğu düşüncesiyle hareket ettiklerini anlatan Bilal Uludağ, şiddetin hiçbir türünü, özellikle de kadına yapılan şiddeti asla kabul etmediklerini belirterek, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

“Sarıçam’ı güzelleştirmek, modern bir hale getirmek için kadınlarımızın, özellikle Sarıçamlı kadınlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Sarıçam’ın Adana’nın parlayan yıldızı olması için,  Bizde Sarıçam Belediyesi olarak kadınlarımıza yönelik hazırladığımız proje ve eylemlerle bu ihtiyaçların giderilmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.

Bu önemli günde hunharca, alçakça öldürülen Özgecan kardeşimizi, geçtiğimiz yıl Almanya’da hiç tanımadığı iki genç kızı tacizden kurtarmak isterken öldürülen kahraman Tuğçe Albayrak kardeşimizi ve şiddet sonucu hayatını kaybeden tüm kadınlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Şiddetin hiçbir türünü, özellikle kadına yapılan şiddeti asla kabul etmiyor ve Kadına şiddete HAYIR diyoruz.

Ayrıca vatanı uğruna can veren kahraman kadın şehidimiz Hava Pilot Yarbay Songül Yakut’u, Özel Harekât Baş Komiseri Adanalı şehidimiz Zeynep Sağır’ı hiçbir zaman unutmayacağız. Bu topraklar için toprağa düşen aziz şehitlerimizin annelerine, geride bıraktıkları eşlerine, çocuklarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Onların fedakârlıkları sayesinde ülkemiz dimdik duruyor ve şanlı bayrağımızın asla gönderden inmediğini unutmayacağız. Terörü ve terörün her türlüsünü lanetliyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyor, hepinize saygılar sunuyor,  Mutlu Kadın, Mutlu Sarıçam diyorum.”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine konuşmacı olarak ise Sarıçam Belediyesi Meclis Üyesi Melahat Ongun,  Etkili İletişim Uzmanı Özlem Pekduraner, Özlem Lütfiye Temiz, Diyetisyen Uzmanı Çağla Günaydın, Psikolg Servet Akbaş katıldılar. Etkinliğe bazı sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yanı sıra MHP Sarıçam İlçe Başkanı Mustafa Kızılelma, Kadın Kolları Başkanı Özlem Kocatürk, meclis üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından ise Başkan Bilal Uludağ eşi Nejla Uludağ ve konuşmacılara plaket ve çiçek verdi.  Sarıçamlı kadınlar adına ise Kültür Müdürü Nuray Bodur Başkan Uludağ’a bir hediye takdim etti.