Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, Güneydoğo Anadolu Bölgesi’nde son günlerde yaşanan barış sürecinin yöre turizmine olumlu yönde yansıyacağını söyledi.
 Polatoğlu, yaptığı açıklamada,  kültür turlarından hoşlanan yerli ve yabancı gezginlerin heyecanla bekledikleri “huzur ortamı” turizm firmalarını da harekete geçirdiğini belirtti.
Türkiye içerisinde yapılan popüler kültürel turlardan GAP ve Güneydoğu Anadolu turlarının senelerdir terör nedeni ile hak ettiği seviyelere ulaşamadığını belirten Polatoğlu,  ‘’Ancak barış süreci sonrası oluşacak “huzur ortamında” bu turlarda arzu edilen patlamanın yaşanacağı bekleniyor. Geçtiğimiz günlere kadar Güneydoğu illerine yapılan turlarda çeşitli güvenlik sorunları ve terör korkusu yaşayan, gezileri boyunca defalarca kimlik kontrolüne tabi tutulan, şehirlerarası yollarda zaman zaman polis veya asker eskortu eşliğinde hareket edebilen, hava karardıktan sonra dışarı çıkamayan turist guruplarını güzel günler bekliyor’’ dedi.

  Sadece huzur ortamının sağlanmasının turizmin patlaması için yeterli olmayacağını ifade eden Polatoğlu,  barış sağlandıktan sonra yapılması gerekenlerin de bulunduğunu bildirdi. Polatoğlu, yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

•         Yerel yönetimler ve tur operatörleri koordine çalışmalı
•         Tur çeşitliliği arttırılmalı
•         Yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda bölge, Valilik veya Belediye destekli ama yerel tur operatörleri tarafından temsil edilmeli
•         Planlı olarak daha çok yatak sayısına ulaşılmalı
•         Oteller ve turizm işletmeleri akrabalar yerine vasıflı elemanlar ile donatılmalı
•         (Bazı otellerde) Evli olmayan kadın ve erkeklerin ayrı katlarda kalma zorunluluğuna çözüm bulunmalı.