23 Şubat-3 Mart 2013 tarihleri arasında İzmir’de organize edilen ‘Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda Adana’yı temsil eden Akyiğit, rakipleri karşısında etkili oldu. Akyiğit, bu başarısı ile Milli Takım kadrosuna da dahil edildi. Özel Burç Çukurova Ortaokulu öğrencisi de olan Gamze Can Akyiğit, böylelikle temmuz ayında yapılacak olan; ‘8. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda ay-yıldızlı forma ile mücadele edecek.

‘DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ’ OLMUŞTU
Adana’dan Milli Takım’a davet edilen tek kadın sporcu da olan Akyiğit, söz konusu uluslararası organizasyon öncesinde ilk ciddi sınavını da 12-14 Nisan 2013 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek olan; ‘Türkiye Okullararası Küçükler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası’nda verecek. Akyiğit, geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen; ’23 Nisan Çocuklar Dünya Şampiyonası”nda dünya üçüncüsü olmuştu. Akyiğit, başarısında antrenörü Maşallah Aykurt ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Cevahir’in büyük katkısı olduğunu anlattı.

“HEDEFİM: DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU”

Ay-yıldızlı forma altındaki önce Avrupa, ardından da ‘dünya şampiyonu’ olma hedefini önüne koyduğunu dile getiren Gamze Can Akyiğit, bunun için de çok çalıştığını anlattı. Akyiğit’i başarısından dolayı kutlayan Özel Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara, “Sadece eğitim alanında değil, kültürel, sosyal ve sportif alanda da başarıyı hedefliyoruz. Önemli olan hem sporculuk yönüyle hem de dersleri açısından örnek bir öğrenci olmasıdır. Gamze bu yönde örnek bir öğrenci. Başarılarının devamını diliyorum.”

FOTOĞRAFALTI: