Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlenen şenliğe, Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, Genel Müdür Yardımcısı Rüstem Gökçe, SAMEDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çocuk Cerrahı Önder Önem, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. SAMER tarafından farklı günlerde, hijyenik ortamlarda,  17 çalışan ve öğretmen çocuğunun sünnet edildiği şölende, çocuklara oyuncak arabalar dağıtıldı.

"Bu tür organizasyonlar devamlı olmalı"

Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, bu tür organizasyonların önemine değinirken, geleneksel hale getirmeyi planladıklarını söyledi. Sözeri, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum bu tür etkinlikler öğrencilerimizin sosyal iletişimi açısından önemli. Böyle aktivitelerin önümüzdeki senelerde de yapılmasını ümit ediyorum'' dedi.

"Sağlıklı bir hayat için bilinçlenmeliyiz"

Adana SAMEDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çocuk Cerrahı Önder Önem ise sağlıklı bir toplum için eğitimin küçük yaşlarda başlaması gerektiğine değindi. Sünnetin sağlık açısından faydalarına da dikkati çeken Opr. Dr. Önem, başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşanan sünnet yasağı tartışmalarına da değindi. Önem “ Bu yasaklar tamamen politiktir. Zaten daha sonra bu yasaktan da döndüler” dedi.