İtfaiye ve zabıta ekiplerinin özverili çalışması sonucu asılan Türk bayrağı ve Atatürk posterleri, Adanalıların Cumhuriyet kazanımlarına, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığını bütün ülkeye en güzel şekliyle anlatıyor.
 
Terör örgütünün şehit ettiği güvenlik güçlerimizin sayısının her geçen gün artması ve bir şehrin meydanındaki Atatürk anıtının kaldırılarak, yerine çay bardağı heykelinin konulmasının planlanması üzerine, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatıyla harekete geçen, itfaiye ve zabıta ekipleri, ana cadde ve bulvarlarda, binalar arasına çekilerek çelik halatlara asılan Türk bayrağı ve Atatürk posterlerini kentin dört bir yanında dalgalandırıyor.
Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve bazı yollardaki ışıklandırma direkleri de Türk bayraklarıyla donatıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hain saldırılar sonucu şehit edilen güvenlik güçlerine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Başkan Sözlü, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün saldırılara rağmen sonsuza kadar yaşamaya devam edeceğini, terör örgütü ve yandaşlarının amaçlarına ulaşma olanağı bulunmadığını açıkladı. Başkan Sözlü, Cumhuriyet kazanımlarını hiçe sayan ve Atatürk anıtlarını kaldırmayı planlayanların da Türk milletinden sandıkta hak ettiği cevabı alacağına inandığını ifade etti.