Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü elektrikli ve elektronik atıklar için çalışma başlattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, 22.05.2012 tarih ve 28300 sayılı Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği 8. Maddesine göre Büyükşehir Belediyelerinin, AEEE’lerin il genelinde etkin toplanması amacıyla belediyelerce yürütülen çalışmaları koordine etmekle, bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine katılmakla yükümlü olduğunu belirtti.

Akkuş, bu kapsamda  Bakanlıkça lisanslı bir firma olan Akademi Çevre ile protokol yaparak, bundan böyle yönetmeliklere göre Adana Büyükşehir Belediyesi’ne verilen görevleri eksiksiz yerine getireceklerini açıkladı.

Akademi Çevre firmasının yöneticileri, Türkiye'de her yıl tonlarca elektronik atık hem insan sağlığını tehdit ettiğini, hem de çevreye onarımı mümkün olmayan kalıcı zararlar verdiğini kaydederek, geri dönüşüme alınmayan elektronik atıkların ekonomide yarattığı kaybın ise milyarlarca doları bulduğunu ifade ettiler.
Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün de, atık elektrikli ve elektronik eşyalarını geri dönüşüme göndermek isteyen vatandaşların ALO 153 hattına ulaşarak Özel Atık Şube Müdürlüğü’ne bilgi vermelerini istedi.