Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yerinde kalkınma ilkesiyle, kırsaldaki üreticilere yönelik hizmet projeleri birer birer hayata geçiyor. Toroslar'da hayvan otlatan, arıcılık yapan köylülerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından güneş enerjisinden elektrik üreten panel dağıtımına başlandı. Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törene, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bazı ilçe belediye başkanları, Arıcılar Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya, Adana Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, belediye bürokratları, üreticiler ve konuklar katıldı.
HER TÜRLÜ İHTİYACINIZI BİZE BİLDİRİN
Sözlerine kendisinin de üretici, çiftçi  bir ailenin çocuğu olduğunu vurgulayarak başlayan Başkan Hüseyin Sözlü, "Dolayısıyla sizleri anlama noktasında bir sıkıntım yok. Millet olarak, ürettiğimiz kadar zenginiz ve Türkiye'nin en önemli üretim kaynaklarından biri hayvancılıktır. Önümüzdeki yıllarda daha fazla konuda hizmet vermek istiyoruz. Her türlü sorunuzu bize iletin.  Yol ve su, gölet ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hemşehrilerimizin köylerini terk etmesini istemiyoruz. İnsanlar bulundukları yerlerde ekonomisini güçlendirsin. O topraklar, siz orada yaşadığınız için kıymetlidir. Varlığınızı sürdürme noktasında bizden ne isterseniz onu yapmaya hazırız"  dedi.
KÖYLERE KONUT MÜJDESİ
MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı üzerine köylere ucuz ve nitelikli konutlar da yapacaklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Hizmetlerimiz sürecek, taleplerinizi bize iletin. Bu vatan coğrafyasını değerli kılan insanların hayatını kolaylaştırmayı, refah toplumunun bir parçası olmalarını istiyoruz. Peki, biz bundan ne kazanacağız? Şeref ve itibar kazanacağız. Bu da bize yeter. Size zerre kadar hizmet edebildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.
ATATÜRK'ÜN VASİYETİ
Başkan Hüseyin Sözlü, Atatürk'ün Yörüklerle ilgili söylediği " Gidip Toros Dağları’na bakınız. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki, bu dünyada hiç bir güç ve kuvvet asla Türk'ü yenemez" sözünün anlam ve önemine de değinerek, şunları söyledi: "Atatürk'ün vasiyetini yerine getiriyoruz. Bu dönemi verimli geçirmek istiyoruz. Hizmet üretirken, ' Bize oy verdi, vermedi' diye, asla ilkel bir düşünce içinde olmadık, olmayacağız da"
NEZAKET DÖNEMİNDE DEĞİLİZ
Son dönemde artan terör olaylarına da değinen Başkan Hüseyin Sözlü, şehitlere tekrar Allahtan rahmet dileyerek şöyle konuştu: "Eğer Türkiye'yi bu sürece getirenleri görmezseniz, her şehidin kanı elinize bulaşır. Zaman zaman bana nazik konuşmadığımı söylüyorlar ama şu an Türkiye bir nezaket döneminden değil, kendi  canını kurtarma, milli birliği koruma döneminden geçiyor" diye konuştu.
GECELER AYDINLANACAK
Söz konusu desteği Arıcılar Birliği ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile yaptıkları görüşmeler sonucunda  ve Büyükşehir Belediyesi'nin sağladığı bütçe desteği ile verdiklerinin altını çizen Adana Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Memili Güven de,"Adana'nın Karaisalı, Aladağ, Karataş, Ceyhan, İmamoğlu, Kozan, Feke, Tufanbeyli ve Saimbeyli'nin dağlarında arıcılık, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan göçerlerin iletişim kurmaları ve çadırlarını aydınlatmaları için güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan panelleri dağıtıyoruz. Daire Başkanlığımız, Başkanımızın emirleri doğrultusunda çalışan, üreten kardeşlerimize destek vermeye, yanında olmaya devam edecektir. Torosların eteklerinde yaşayan vatandaşlarımızın ateşini söndürmeyeceğiz.  Bu desteğin karanlık gecelerinizi aydınlatmasını, üretime katkı sağlamasını diliyorum" dedi.
YÖRÜK ÇADIRI KURULDU
Kadın üreticilerin de bulunduğu tören sonunda Başkan Sözlü, güneş panellerini üreticilere bizzat teslim etti. Törenin ardından, alanda kurulan Yörük çadırında Başkan Sözlü'ye ve katılımcılara sıkma ve yayık ayranı ikram edildi.