Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, Metal Sanayi Sitesi’nde süren köprü ve altyapı yatırımlarının ardından, sitedeki atıkların çağdaş ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde biriktirilmesi ve alınması için çalışma başlatıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’ndan bir ekip, bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin bir araya geldiği örgütlenmelerin yöneticilerine yönelik bilgilendirmede bulundu.
 
Metal Sanayi Sitesi’nde sanayi atıkları ile ilgili yapılan bilgilendirme toplantısında sanayicilerle bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün, Çevre Koruma ve Kalite Kontrol Şube Müdürü Hülya Kuş ile Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Özcan Zenger, sanayi atıkları konusunda belediyelere verilen yetki ve sorumlulukları anlattı.
Evsel atıkların ilçe belediyeleri tarafından toplandığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından taşındığının da vurgulandığı  toplantıda, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü adına bilgi veren Uzman Filiz Karaçor, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların öncelikle cinsinin belirlenmesini ve buna uygun depolama ve toplama yapılması gerektiğini belirtti.
Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, bölgedeki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Koruma Kontrol Daire Başkanlığı, Özel Atık Şube Müdürlüğü, Seyhan Belediyesi ve Adana İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü koordinesinde yapılan toplantıya birlik başkanları ve Metal Sanayi Sitesi’nde örgütlü 11 kooperatifin başkanı ile yöneticileri de katıldı.