Eğitime ve Adana’ya göçle gelen nüfusun uyumuna katkı sağlamak amacıyla geliştirilen proje kapsamında kentin çeşitli mahallelerinde okuma salonları oluşturuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü Derneği ortaklığı, Çukurova Üniversitesi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti ile Kent Konseyi’nin iştiraki ile hayata geçirilen proje ile şehrimize göçle gelen nüfusun entegrasyonunun sağlanması, eğitim seviyesinin iyileştirilmesi ve gençlerin rehabilitasyonu öngörülüyor.

“Adana’nın Renkleri” projesi kapsamında Akkapı, Barbaros, Atakent, Güzelyalı ve Beyazevler Mahalleleri’nde oluşturulan okuma salonları faaliyete geçti.

Teknik Eğitim Vakfı’nın ve diğer gönüllü kuruluşların bağışladığı kitaplarla oluşturulan kitaplık yanında okuma salonlarında internete bağlanılabiliyor, film izleniyor ve çeşitli sosyal etkinlikler yapılabiliyor.

Adana’nın güneyinden kuzeyine, doğusundan batısına 5 ayrı parkta inşaa edilen okuma salonlarının, bulunduğu mahallelere kültürel anlamda büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, okuma salonlarının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Şehrimizin göçle gelen kesimlerinin yoğun yaşadığı bölgelerdeki özellikle genç nüfusun şehir hayatına uyumunu sağlayacak, sosyalleşmelerini hızlandıracak, eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak, kültürel etkinliklere katılımlarını arttıracak okuma salonları yaparak onları zararlı alışkanlıklardan, suçlardan ve sosyal dışlanmışlıktan uzak tutmayı amaçlıyoruz” dedi..