Yüreğirli muhtarlar olarak Türkiye Muhtarlar Derneği Konfederasyonu Yüreğir Şubesini açarak güçbirliği yaptıklarını belirttiler. 
Muhtarların bir araya gelerek güçbirliği yapmasının çok önemli olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bundan sonra Yüreğir’in yararına olacak her şey için işbirliği yapılması gerektiğini belirterek ‘Sizlerle beraber artık sesimiz daha gür çıkar.’dedi.

Yüreğir de göreve geldiğinde hiç de hoş bir manzara ile karşılaşmadığını belirten Başkan Çelikcan ‘Personelin son maaşı bile bankadan kredi çekilerek ödenmiş durumda idi. Çok şükür bugün hem personelimizin maaşını veriyoruz geriye dönük borçları ödüyoruz, hem de Yüreğir tarihinin en fazla yatırımını gerçekleştirdik. 110 milyon borcun 62 milyonunu ödedik. Yılsonuna kadar 8-10 milyon daha borç ödeyeceğiz. Aylık SSK ve Maliye borçlarımızı peşin yatırır hale geldik. Yaptığımız yatırımlar ortada . Yapacağımız yatırımların da parası hazır.’dedi.

Yüreğir de yola 70 milyon yatırım yaptıklarını belirten Başkan Çelikcan 8 adet Kültür Evi yaptıklarını ve bunu 11 âdete çıkaracaklarını belirterek ‘ Merkezde birçok mahallemizin yol sorunlarını bitirmiş durumdayız. Bizimkisi kalır demeyin. Görev sürem sonuna kadar bütün mahallelerimizin yol sorununu büyük ölçüde bitirmeyi hedefliyoruz. 

Yüreğir de köklü değişim şart. Bunu için Kentsel Dönüşüm ilçemiz için çok önemli. Yüreğir de binaların yüzde 90’ı çürük yapılardan oluşuyor. Bir çok mahallemizde 1 metrekare bile boş alan yok. Kentsel Dönüşümle birlikte yeni yeşil alanlar ve tesis alanları ortaya çıkacaktır. Kışla Mahallesinde çalışmalarımız son aşamaya geldi. 2-3 ay içerisinde temel atma aşamasına gelecek duruma geldik. Kentsel Dönüşüm Alanı ilan ettiğimiz diğer bölgelerde de çalışmalarımız sürüyor.’ dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Yüreğir Şube Başkanı Yaşar Uzun ve Yönetim Kurulu Üyeleri Zekeriye Saltan, Ferit Datlı, Kemal Büyümez, Erdoğan Özrençberler, Mahmut Açıkgöz, Ahmet Er, Yücel Gültekin, Arif Erener, Ali Polat, Hatip Bozağaç, Mustafa Sarıgeçili, Abdulvahap Alyar’dan oluştu. Muhtarlar Başkan Çelikcan’a yaptığı hizmetler için teşekkür ettiler ve bundan sonra işbirliği içinde olacaklarını belirttiler.