Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülke ve kent gündemiyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Burada kısa bir açıklama yapan CHP Çukurova İlçe Başkanı Zihneti Emre, Baroları birer kale olarak gördüklerini ifade ederek, “Ülke olarak şu anda en fazla adalete ihtiyacımız vardır. Çünkü her geçen gün adaletsizlikler ortaya çıkıyor ve ülkemizin demokrasi bazında kan kaybetmesine neden oluyor. Yılmadan bağımsız hukuk devleti mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği, Barolar ve Avukatların hedef alınarak meslek birliklerinin bölünmesi ve parçalanması, yandaş hale getirilmesi yönündeki siyasi iktidar çabalarına karşı sizlerin yanındayız ve desteğimizi sunuyoruz.” dedi.

Baro Başkanı Av. Küçük, savunma mesleğinin ve baroların yurttaşın adalete erişimde en önemli unsur olduğunu ifade etti.

Adana Barosunun insan yaşamanının olduğu her yerde varlığını gösterdiğini belirten Av. Küçük, Aladağ Kız Öğrenci Yurdunda yaşanan yangın faciası başta olmak üzere takip ettikleri dosyaları anlattı.


Baro Başkanı  Av. Küçük, Türkiye’nin öncelikli sorunu, OHAL ve KHK’lar sürecinin devam etmesi, farklı sesler ve muhalif kimliklerin hedef olması ve devamında adaletteki sorunlar olduğunu belirtti.

Baro Başkanı Av. Küçük, “Hukukun üstünlüğü, devlet karşısında güçlü birey anlayışının hakim kılınması, basın, ifade ve düşünce özgürlüğü sağlanmalı, temel hak ve özgürlükler yaşama geçirilmelidir. Ülkemizin bir an evvel olağan günlere döneceğine olan inancımla, aydınlık ve güzel günler umut ediyoruz  ” dedi.

BAŞKAN PANELE DAVET ETTİ

Adana Baro Başkanı  Av. Veli Küçük, konuklarını yarın Adana Tabip Odası, TMMOB  ve Adana Veteriner Hekimler Odası işbirliği ile düzenleyecekleri;  Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ( Anayasa -Der Başkanı), Şebnem Korur Fincancı (Adli Tıp Uzmanı) ve Prof. Dr. Raşit Tükel'in ( Türk Tabipleri Birliği Merkez Komisyonu Başkanı) konuşmacı olarak katılacağı "OHAL VE KHK'LAR GÖLGESİNDE TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ" konulu panele davet etti.