ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’ya yeni atanan Müftü Hasan Çınar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Toplumun din ve mezhep üzerinden ayrıştırılmaması için müftülere ve din adamlarına büyük görevler düştüğünü kaydeden Tümer, “Din, dil, mezhep, ırk, renk ayrımı olmadan tüm insanlarımıza eşit gözlerle bakabildiğimiz zaman demokrasi bilincimiz gelişmiş olur. İşte o zaman demokrasiyi içselleştirmiş oluruz. İşte o zaman çağdaş bir ülke olma yolunda hızla ilerleriz” diye konuştu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gerektiğine olan inancıyla birçok adım attığını belirten Tümer, “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması, toplumun kardeşlik duygularıyla birbirine sarılması Laiklik ilkesinin korunmasıyla ve geliştirilmesiyle mümkün olacaktır. Ülkemizin daha huzurlu ve refah içerisinde devamı için hep birlikte çalışmalıyız” dedi. Tümer, özellikle şehit ve diğer cenaze törenlerinde Atatürk başta olmak üzere bu ülke için canını hiçe sayan atalarımızın ve şehitlerin anılmasının önemine işaret etti.
ŞEHİT AİLELERİNİN TALEBİ
Ziyaret esnasında Müftü Çınar’ın makamında bulunan şehit aileleri ise asker, polis ve sivilleri şehit eden canilerin mahkeme salonlarına takım elbiseli gelerek mahkeme heyetine şirin görünme çabalarının önüne geçilmesi gerektiğini, mahkum elbiseleriyle hakim karşısına geçmelerini istedi.
Adana Müftüsü Hasan Çınar ziyareti için CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’e teşekkür etti.