Kur’an-ı Kerim eğitimi almak üzere Adana İl Müftülüğünün davetiyle Çin Halk Cumhuriyetinden Adana’ya gelen Çin’li öğrenciler İl Müftüsü Arif Gökce ile buluştular. Yaklaşık yirmiye yakın Çinli öğrenci Adana İl Müftülüğü Sarıçam İlçesine bağlı Baklalı Yatılı Kur’an Kursunda eğitim alacaklar. Ayrıca söz konusu öğrencilere daha iyi bir eğitim almaları amacıyla Türkçe okuma ve yazma eğitimi verilmektedir.

Türkçeyi başarılı bir şekilde konuşan öğrenciler, duygularını Türkçeyle dile getirerek; “Türkiye’de, özellikle de Adana’da kendilerine sunulan bu imkânlar içerisinde Kur’an eğitimi aldıkları için çok memnun olduklarını söylediler.”

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, '' Adana Gelen Çinli öğrenciler için her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ve her türlü sorunlarıyla ilgileneceklerini belirterek şöyle dedi:

“Emeği geçen arkadaşımızın yaptığı çalışmadan ve Onların dertleri ile dertlendiği için çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Elbette gurbet hayatı zor bir hayattır. Siz ülkenize ve vatanınıza hizmet etmek için burada zorluklara katlanmaya çalışıyorsunuz. Biz sizlere ülkemizde eğitim alıp da ülkenize hayırlı insanlar olmanız için destek vermeliyiz.

Sizler Türkiye için, aileleriniz için, ülkeleriniz için çok kıymetlisiniz. Burada bulunduğunuz süre içinde İlimiz ’de eğitim gördüğünüz her aşamada, bilgi edinmeyle, tecrübe paylaşımıyla yetkin bir kişi haline gelerek ülkenize döndüğünüzde çok büyük başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Ülkenizde eğitime, her alanda başarıların altında sizin imzanızın olması hem ailenizi hem ülkenizi hem de Türkiye’yi gururlandıracaktır..''

Öğrencilerin başarılı olması, ailelerinin, ülkelerinin, insanlığın hayrına iyi işler yapması için çok çalışmaları gerektiğini dile getiren Gökce, Bu fırsatı iyi değerlendirdiğinizde kazanacaklar, sizler olacaksınız'' dedi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökce, gelen Çin’li misafirlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.