Sütcü, ÇÜ Büyük Amfi’de IEEE Çukurova tarafından düzenlen ve yüzlerce öğrencinin dinleyici olarak katıldığı etkinlikte, Adana HSOSB hakkında bilgi verdikten sonra başarı ve girişimcilik için sermayenin önemli bir unsur olduğunu ancak, cesaret ve kişinin kendine güveninin bundan daha çok önem taşıdığını ifade etti.
Abdioğulları A.Ş’nin temellerinin memleketi Kayseri’den Adana’ya göç ederek, 1963’te çuval toplama işi yapan babası Abdi Sütcü tarafından atıldığını anlatan Sütcü, ailenin en büyük çocuğu olarak babasına yardımcı olmak için liseden ayrılmak zorunda kaldığını söyledi. Sütcü, "Babamın, 1992’de vefatının ardından sorumluluklarım artmıştı. Babamın bize en büyük mirası piyasada yarattığı güven ve itibar olmuştu. Bunun da katkısıyla ticaretini yaptığımız sebze meyve çuvallarını üretmeye karar verdik" dedi.
İlk kez gittiği yurt dışı fuarından makine siparişi vererek döndüğünde, ne bir arsası, ne bir çalışanı bulunduğunu anlatan Sütcü, "1995’de sanayiciliğe geçerken elimizde yüzde 20 sermaye, yüzde 80 de cesaretimiz vardı" diye konuştu.
Sütcü, 1996’ya sektörün son sıralarında yer alarak başlayan süreçte bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması, Ekonomist Dergisi'nin "Anadolu 500" araştırması listesinde 286'ncı sırada yer aldıklarını, hedeflerinin ise Türkiye’nin ilk 300 ihracatçı firması arasında yer almak olduğunu ifade etti.
Yüksek teknolojiyle PP ve PE bazlı sentetik ambalaj ürünleri ve tarım ipi çeşitleri üreten Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş’nin, tarımsal ve endüstriyel ürünlerin korunmasında ve ambalajlanmasında son teknoloji ürünü makineler ve tecrübeli elemanlarıyla üretim yaptığını anlatan Sütcü, Adana HSOSB’deki beş fabrikada yaklaşık bin kişiye istihdam sağladıklarını, 4 kıtada 25 ülkeye ihracat yaptıklarını bildirdi.

İKİ YABANCI DİL ÖNERİSİ
Konuşması sık sık öğrencilerin coşkulu alkışlarıyla kesilen Sütcü, kendilerine başarılı buldukları bir kişiyi model almaları ve mutlaka hedeflerinin olması önerisinde bulunarak, şöyle devam etti:
"Güzel olanı örnek alın, hedeflerinizi yüksek tutun. Ben imkansızlık nedeniyle okuyamadım ama size mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Bizim zamanımızda üniversite mezunu çok yoktu, bu yüzden lise mezunu olmak da önemliydi. Ancak, günümüzde şartlar değişti. Üniversiteyi bitirmekle yetinmeyin, en az 2 yabancı dil öğrenin.
Biz şu anda 4 kardeş omuz omuza vererek şirketimizi yönetiyoruz. Her birimizin farklı sorumluluk alanları var. En şanslı olanımız ise en küçük kardeşim Salih Sütcü. Çünkü, o üniversite okuma, dil öğrenme imkanı buldu. Kardeşim öğrenciyken imkanımız olmasına rağmen arkadaşlarıyla tatile gitmesine bile izin vermezdim. Fabrikaya gelir, yurt dışından gelen konuklara tercümanlık yapardı. O yıllarda belki bana kızıyordu ama şimdi hak veriyor. Bugün dış ticaretimizin tamamının sorumluluğunu üstlenen kardeşim, tatilinden, dinlenmesinden verdiği ödünler sayesinde bugün son derece başarılı bir işadamı. Siz de başarıyı yakalamak için çok çalışmalısınız."
Sütcü, beş çocuğunun da eğitim hayatını sürdürdüğünü, onların da aileden gelen iş disipliniyle yetişmeleri için şimdiden çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Sütcü, konuşmasını bitirip salondan ayrılmak üzere olmasına rağmen etrafını çevreleyen üniversiteli gençlerin sorularıyla karşılaştı. Yoğun programına rağmen onları kırmayarak sorularını ayak üstü de olsa cevaplandırmaya devam eden Sütcü, hiçbir başarının tesadüf olmadığını, altında özveri, emek ve çok çalışmanın yattığını belirterek, öğrencilere mücadeleci olmaları tavsiyesiyle salondan ayrıldı.