‘Her Ayın 10’unda Saat 10’da’ etkinliği kapsamında her ay ilçedeki bir okulu Anıtkabir’e götüren Çukurova Belediyesi, bu ay da Salbaş Anadolu Lisesi öğrencilerini Ankara’ya Anıtkabir’e götürdü. Uzun zamandır Anıtkabir’e gitmek isteyen öğrenciler, kendilerine sağlanan bu imkandan dolayı Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. 

ÇUKUROVALILAR HER AYIN 10’UNDA SAAT 10’DA ATA’NIN HUZURUNDA

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in göreve geldiği yıl başlattığı, ‘Her Ayın 10’unda Saat 10’da’ etkinliği 4 yıldır aralıksız her ay devam ediyor. Çukurova Belediyesi bu ay Salbaş Anadolu Lisesi öğrencilerini Ankara Anıtkabir ziyaretine gönderdi. Dört öğretmen ve üç belediye görevlisinin eşliğinde Anıtkabir’e giden gençler uzun zamandır Anıtkabir’i görmek istediklerini ifade ederek kendilerine sunulan bu imkan için Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti. 

ÇOCUKLAR, GENÇLER HER AY ATA’NIN HUZURUNDA

Yakalarında ve ellerinde taşıdıkları Atatürk resimleri ve Türk bayraklarıyla sabahın erken saatlerinde toplanan öğrenciler kortej yürüyüşü eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü. Gençler Ulu Önder’in mozolesine kırmızı, beyaz karanfiller rengarenk çiçekler ve Türk bayrakları bıraktı. Rehber eşliğinde TBMM ve Eski TBMM ziyaretini de gerçekleştiren öğrenciler Ankara’yı da gezme fırsatı buldu.

“GENÇLERİMİZE ATATÜRK’Ü ANLATMAK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZ”

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bu etkinliği 4 yıldır her ay tekrarlayarak gelenekselleştirdik.  Çocuklarımız ve gençlerimiz her ayın 10’unda saat 10’da Ata’nın huzuruna çıkıyorlar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin kültürlerini yakından görüp öğrenmelerini sağlamak, onlara Atatürk’ü anlatmak bir yerde bizim asli görevimizdir.  Bu bağlamda ilçemizde bulunan okullarımızın öğrencilerine yönelik düzenlediğimiz bu etkinlik hep sürecek. ‘Her Ayın 10’unda Saat 10’da Ata’nın Huzurunda’, ‘Her Ayın 19’unda Saat 19’da’ gibi etkinliklerimizle amacımız bu ülkenin kuruluşunda yaşanan zorlukları ve vatan sevgisi ile imkansızlıkların üstesinden nasıl gelindiğini özümsemektir” dedi.