En büyük bayramımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Adana Final Okulları’nda da her yıl olduğu gibi coşkuyla kutlandı. Öğrencilerin hazırladıkları kutlama programlarında birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek anlar yaşandı. Kutlama programları okul bahçesinde başladı, tiyatro salonunda devam etti.
Hem duygusal hem de coşkulu anların bir arada yaşandığı Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında öğrencilere hitap eden Adana Final Okulları Genel Müdürü M.Turhan Orhan, “Cumhuriyetimizin 93.yılı kutlu olsun. Cumhuriyet çocuklarımıza kalan son mirasımızdır. Biz geçmişimizle, tarihimizle ve tarihi şahsiyetimizle gurur duymalıyız. Şartlar ne olursa olsun Cumhuriyet haykırmayı emreder, korkaklığı değil. Cumhuriyet çalışmayı emreder, saltanat sürmeyi değil. Çünkü Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet, dünya döndükçe bu topraklarda var olacaktır.” diye konuştu.

Okul bahçesinde başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programında söylenen marşlar, halk oyunları ve dans gösterileri, oratoryo ve davul şov yer aldı.

Tiyatro salonunda devam eden program ise öğrencilerin piyano dinletisi, koronun seslendirdiği marşlar, halk oyunları gösterisi ve okul orkestrasının ardından salonu dolduran tüm izleyicilerin 10.yıl Marşı’nı birlikte seslendirmesiyle sona erdi.