Çukurova Üniversitesi, “2017 Erasmus Bakanları” olan tek Türk üniversitesi olarak ödül töreninin ilgi odağı oldu.
Avrupa Erasmus Koordinatörler Birliği (European Association of Erasmus Coordinators - EAEC) tarafından her yıl düzenlenen Erasmus Koordinatörleri Kongresi ve Eğitim Fuarı (ERACON 2017 ) bu yıl Maribor Üniversitesi ev sahipliğinde, Slovenya’nın Maribor şehrinde gerçekleştirildi.

 Ödül Alan Tek Türk Üniversitesi Çukurova Üniversitesi Oldu.

34 ülkeden yaklaşık 350 kişinin katıldığı Eracon 2017 Konferansı ve Eğitim Fuarına, Avrupa Komisyonu üyeleri, Ulusal Ajans temsilcileri, üniversite yöneticileri ve kurum koordinatörleri ile üniversitelerin Erasmus sorumluları katıldı. Etkinliğin birinci günü akşamı “Açılış Gecesi ve Ödül Töreni” düzenlendi. Maribor Üniversitesi Rektörü, Maribor Şehri Belediye Başkanı, Avrupa Komisyonu Erasmus 30. Yıl Kutlamaları Komitesi Başkanı ve Avrupa Erasmus Koordinatörler Birliği (EAEC) Başkanının konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.

 ÇÜ Yetkilileri Erasmus Bakanı ve  Erasmus Akademik Bakanı Ödüllerini Aldı.

2017 yılında 8 Üniversite Koordinatörüne “Erasmus Bakanı” (Erasmus Minister) ünvanı verilen törende, Çukurova Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Semra Sadık Krupka Erasmus Bakanı oldu. Çukurova Üniversitesi Erasmus Fakülte Koordinatörlerinden Prof. Dr. Tufan Eroldoğan, Prof. Dr. Ulus Çevik ve Doç. Dr. Rana Yıldırım da Erasmus Akademik Bakanı ödüllerini aldılar. Çukurova Üniversitesi “2017 Erasmus Bakanları” olan tek Türk üniversitesi olarak ödül töreninin ilgi odağı oldu.
Avrupa Erasmus Koordinatörler Birliği (EAEC) tarafından ERASMUS Bakanı ödülü, aralıksız en az 10 yıldır hizmet vermekte olan, Erasmus Akademik Bakanı ödülü ise aralıksız en az 5 yıldır hizmet vermekte olan koordinatörlere verildi.
ERACON 2017’nin Kongre oturumlarında Erasmus 2015-2016 Barometre sonuçları, Erasmus ve Uluslararasılaşmada yeni yaklaşımlar, risk yönetimi, Erasmus’un yenilikleri ve etkileri, Erasmus hareketlilik programları ve göç krizi, Uluslararası Kredi Hareketliliği iyi uygulama örnekleri gibi konular vardı. Maribor Ulusal Kültür Merkezi’nde yapılan Eğitim Fuarında stant kuran üniversiteler tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirdiler.  
Erasmus Programı’nın 30. yılı olması sebebiyle düzenlenen poster ve video yarışmalarının sonuçları da ERACON 2017 Kongresi ve Eğitim Fuarı 30. yıl özel gecesinde açıklandı.