TCDD. 6. Bölge Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında BTS üyesi demiryolu çalışanları “Sadaka değil, toplusözleşme”, “Ücrette adalet istiyoruz” sloganları attı. BTS Şube Başkanı Gök, demiryolları çalışanlarının Demiryollarının Kuruluşunun 154. yıldönümünü gelecek kaygısı içinde olduğunu, siyasi kadrolaşma, artan iş kazalarında arkadaşlarının ölümü, Dünya Bankası ve IMF raporları doğrultusunda hazırlanan CANAC raporu uygulamaları ile tasfiyesi ve istasyonlarının kapatılması, YPK kararlarıyla artan ücret adaletsizliği nedeniyle kutlayamadığını dile getirdi.
Az personelle çok iş uygulaması nedeniyle personel sayısının sürekli azaltıldığını, özellikle faal personelin iş yükünün 2-3 kat arttırıldığını ve trenlerin seyrüsefer, personelin ise can güvenliklerinin tehlikeye atıldığını belirten Gök, “Bugün demiryolcuların aldığı ücret ve yaptığı işe bakıldığında gerek ücret skalasından kaynaklanan, gerekse ek ödeme oranlarındaki dengesizlikle tam bir adaletsizlik yaşanmaktadır. Ücret hiyerarşisinde kaos yaratılmış eşit işe eşit ücret ilkesi demiryollarında tamamen ortadan kaldırılmıştır. Demiryolcuların kendi aralarında ücret adalete olmadığı gibi demiryolcular en ağır çalışma koşullarında hizmet üretmelerine rağmen KİT’ler içinde en düşük ücretle çalıştırılmaktadır” diye konuştu.
Eşit işe eşit ücret ilkesini yaşama geçirmek için 2008 yılında çıkarılan YPK kararıyla ücret dengesizliğinin daha da derinleştiğini anlatan Gök, “Yol personelinden istasyon personeline, tren personelinden büro personeline kadar en zor şartlarda hizmet üreten demiryolu çalışanlarının bu konudaki mağduriyeti sürmektedir” diyerek adaletli ücret istediklerini vurguladı. Gök, ücret adaletsizliği için başlatılan imza kampanyasında toplanan imzaların 1 Ekim’de Yüksek Planlama Kurulu’na teslim edileceğini ve bu imzalar dikkate alınmadığı taktirde 11-12 Ekim’de TCDD Genel Müdürlüğü önünde Başkanlar Kurulu tarafından iki günlük açlık grevi gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.