Şakirpaşa Mahallesi-Havaalanı ile D-400 karayolu arasındaki birinci etap çalışmaların tamamlandığını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Ekiplerimiz ikinci etap olan D-400 karayolu ile Devlet Demir Yolları Köprüsü arasındaki uygulamaya başladı. Güney Adana’daki 17 mahalleyi su baskınlarından kurtaracak yağmur suyu baks inşaatı çalışmaları Narlıca Mahallesi’nde devam ediyor. Narlıca Mahallesi’ndeki Demiryollarını alttan ‘yatay delgi sistemi’ ile geçiyoruz. 100 metre mesafeli bu uygulama en kısa sürede tamamlanacak ve Şakirpaşa Mahallesi’nden gelen hatta bağlanacak” şeklinde konuştu.
   “YILLARIN İHMALİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ”...
   Yılların ihmali sonucu daha önce aşırı yağışlarda Onur, Ova, Uçak, Şakirpaşa, Fevzipaşa, Aydınlar, Barış, İsmetpaşa, Yeşilevler, Demetevler, Bahçelievler, Narlıca, Denizli, Mithatpaşa, Sakarya ve Ahmet Remzi Yüreğir mahallelerinde oturan vatandaşların kısa süreli mağdur olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Burası 17 mahallenin yağmur suyunu deşarj edecek bir bölge. Bu bağlantılar tamamlandıktan sonra Güney Seyhan’daki 17 mahalle ile Yeni Valilik yanındaki Kanalköprü’de su taşkınları yaşanmayacak” dedi.
   Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, özverili çalışmaları nedeniyle ASKİ ekiplerini kutladığını da sözlerine ekledi.