Birçok türküye can veren Yılmaztürk için Pınar Mahallesinde taziyeler kabul ediliyor. Aslen İran Türklerinden olan ve 1942’de Adana’da dünyaya gelen Devran Baba’nın Ataları İran’dan önce Dersim’e , sonra Harput’a  ve en sonunda Adana’ya göçmüştü.
Önceleri çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Devran Baba, günümüzde ise bestelediği türkülerinden kazandığı telif ücretleriyle hayatını idame ettirdi.  Mustafa Şahin Yılmaztürk, şiirlerinde çoğunlukla “Devran Baba” mahlasını kullandı.  Devran baba, aşıklık geleneğini çevresindeki büyüklerinden öğrenmiş, 4 yaşında bağlama ile tanışmıştır. 9 telli bir bağlamadan çöğüre dek tüm bağlama ailesi çalgılarını çalan Devran Baba, "Tokaç" adını verdiği ve teli kuyruğundan olan ilk bağlamasını kendi yapmıştır.


1964'ten itibaren Çukurova Radyosu'nda programlar yapmıştır. Türkü ve deyişleri 1980'li yıllardan itibaren değişik sanatçılar tarafından okunan Devran Baba'nın şiirlerinin bir bölümü "Tarif Etme" (2001) adıyla yayımlanmıştır.   Mustafa Şahin Yılmaztürk Yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle 8 Temmuz pazar günü hayatını kaybetti.