2010–2011 Eğitim-Öğretim yılının sorunlarla başladığını çarpıcı örneklerle anlatan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, “Yetkililerin eğitim yılı başında basına verdikleri bilgilerle eğitim alanında yaşanılan sorunlar birbiri ile örtüşmemektedir” dedi.
Eğitim Sen Adana Şubesi Toplantı Salonu’ndaki basın açıklamasında Adana’daki 1010 okulda belirledikleri sorunlardan örnekler vererek çözülmeyen bu sorunların Adana’daki eğitimi olumsuz etkilediğini kaydetti.
Birçok branşta öğretmen açığının giderilemediğini ve özellikle güney mahallerindeki öğretmen açığının başka ilçelerde bulunan okullara göre çok daha fazla olduğunu ifade eden Boğa, Milli Eğitimin bu sorunu çözmek için yöntem olarak ücretli öğretmenliği kalıcı hale getirmeyi kullandığını bildirdi.  Boğa, atanamayan öğretmenler başta olmak üzere, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu ataması yapılmadan bu sorunun çözülemeyeceğinin altını çizdi.
20 Eylül’de öğretmenlere ödenmesi gereken eğitim öğretim tazminatının 23 Eylül itibariyle ödenmediğini belirten Boğa, bu tazminatın ücretli öğretmenlere, hizmetli ve memurlara da ödenmesi gerektiğini söyledi.
Okulların ödeneksizlik nedeniyle sorunların altında boğulduğunu ve temel gereksinimlerin karşılanması için öğretmen ve idarecilerle velilerle karşı karşıya geldiğine işaret eden Boğa, Birçok okulda kurulu olan bilgisayar laboratuvarlarında bulunan bilgisayarların çalışır halde olmadığını öne sürdü. Sadıka Sabancı İlköğretim Okulunda 1998 yılında kurulan laboratuardaki bilgisayarların 12 yıldan beri hiç değiştirilmediğini anlatan Boğa, okulda 3 yıldan beri bilgisayar öğretmeni olmadığını anlattı.Boğa, “Bu yıl 2 bilgisayar öğretmeni verilmiş olup ancak laboratuarda bulunan bilgisayar çalışmadığından öğretmenler ne yapacağını bilememektedir” dedi.
Ders kitaplarının bazı okullara halen ulaşmadığının,  kitapların ulaştığı okullarda ise birçok kitabın eksik olduğunu savunan Boğa, kayıt para konusunda da ciddi sorunlar yaşandığına dikkat çekti. Boğa, “Bu yıl en ücra okullarda bile kayıt parası 50 TL olarak alınmıştır. Okullardaki kayıt paraları 50 ile 3000 TL arasında değişmektedir. Adres dışından alınan kayıtlar için talep edilen paralar ürkütücü rakamlara ulaşmaktadır” diye konuştu.
Hizmetli olmaması nedeniyle okullardaki temizlik işinin çok ciddi bir sorun olduğunu kaydeden Boğa, iyi aidat ve kayıt parası alan okulların  bu işi temizlik işçisi tutarak çözdüğünü belirtti.
Eğitim yılının 20 Eylül’de başladığını anımsatan Boğa, Beşocak Lisesi, Şehit Temel Cingöz Lisesi, İbrahim Atalı Lisesi ve Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi’nde tadilat nedeniyle eğitim olmadığını ve bu okullardaki tadilatların ne zaman sona ereceğinin bilinmediğini bildirdi. Boğa, “Beşocak Lisesi öğrencileri Mithat Paşa İlköğretim Okulunda,  Şehit Temel Cingöz Lisesi öğrencileri Recep Birsin Özen İ.Ö.O’da, İbrahim Atalı Lisesi öğrencileri Adana Kız Lisesinde ders görmekte. Dışarıdan gelen öğrenciler Sabahçı devrede, okulun kendi öğrencileri ise öğlenci devrede eğitim görmektedir” şeklinde konuştu.
Düz liselerin Anadolu liselerine dönüştürülmesi nedeniyle o yerleşim biriminde ikamet eden yüzlerce öğrencinin kendilerini kaydedecek okul aramak zorunda kaldığını iddia eden Boğa, hiçbir sınıfta 45’in altında mevcut olmadığını savundu.
Boğa, “Yeni eğitim öğretim yılında sınıflarda ki öğrenci sayısı resmi yetkililerin açıkladığı 30 sayısının çok üzerindedir. Bunu öğrenmek isteyenler makamlarına en yakın okullara giderek sınıflarda ki gerçek sayıları sayabilirler. İşletmelerde mesleki eğitim yapan meslek lisesi öğrencilerinden staj defteri için 80 TL ücret isteniyor. Meslek ders kitapları 5 yıldır verilmiyor. Ders araç, gereçleri, sınıf içi dolaplar, öğrencilerin oturacağı sıralar eksikliğini koruyor. Talep edilen her ihtiyaç için yetkililerin verdiği yanıt “kendi sorununu kendin çöz” biçiminde olmaktadır. Öğretmenevimiz bir türlü bitirilememiştir ya da bitirilmek istenmemektedir. İktidara yakın bazı yandaş kadrolar, okullarda sınıfı ve görevi olmasına rağmen Milli Eğitim Müdürlükleri ve benzeri yerlerde geçici olarak pasif işlerde görevlendirilerek, bunların yerine ise okullarda ücretli öğretmenler görevlendirilmektedir. Bazı okul ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine değişik sorunlarla ilgili verilen dilekçeler kabul edilmemekte ve geri çevrilmektedir. Oysa ki dilekçe kanununa göre hakaret ve benzeri ibareler olmadığı sürece dilekçenin kabul edilmemesi suç teşkil etmektedir” diyerek yaşanan sorunları aktardı.