Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü’nce, Adana’da 2015-2016 döneminde şu ana kadar 70 ilkokul ve ortaokulda, yaklaşık 10 bin öğrenciye çevre bilinci eğitimi verildi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, daha temiz ve yaşanabilir bir Adana için, yeni nesilde çevre bilinci oluşturulmasına yönelik talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen eğitimlere Taşkent İlkokulu, Taşkent Ortaokulu ve Dumlupınar Ortaokulu’nda devam edildi.

Eğitimlerde çocuklara genel anlamda çevre bilinci eğitimi verildi.  Eğitimin içeriğiyle ilgili bilgi aktaran Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, “Çocuklarımızda çevre bilinci oluşturulması ve bu konunun ayrıntılarının aktarılmasını çok önemsiyoruz. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızın, bu konudaki hassasiyetleri ve talimatları doğrultusunda, okullarımızdaki eğitim çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. ‘Genel anlamda çevre bilinci, hava, deniz, atmosfer kirliliği, çöp kültürü, geri dönüşüm, çöp ve  atık arasındaki fark’ başlıklarında çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz. Temiz ve daha yaşanabilir bir Adana oluşturmak, insanlarımızda çevre, çöp, atık kültürü geliştirmek için, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun çalışma programı uyguluyoruz” dedi.