Ekinfen Okulları’nda 14 Mart Pi Günü kutlamaları yapıldı. 3.14 olan Pi sayısından esinlenerek 3. ayın 14’ünde kutlanan özel günde Ekinfen öğrencileri okul bahçesinde Pi simgesi oluşturdu. Pi şeklinde bardak, toka, maskot, takı, pasta yapan ve öğle yemeği arasında satış gerçekleştiren öğrenciler, elde ettikleri yaklaşık 150 lirayı da LÖSEV’e bağışlama kararı aldı.

“Bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen matematik sabiti” olarak tanımlanan ünlü simge Pi için dünya genelinde kutlanan özel gün, Ekinfen Okulları’nda öğrencilerin gün boyu gerçekleştirdiği ve matematiğe duydukları ilgiyi artıran etkinliklere dönüştü.

Okulda Pi resmi boyandı, Pi kelime piramidi oluşturuldu. Sudoku, Pi sayısının basamaklarını ezberleme ve rubik küp yarışmaları yapıldı. Okul bahçesinde Pi simgesi oluşturan öğrenciler, Pi sayısı adımlama etkinliği de gerçekleştirdi. Ayrıca öğrencilerin Ekinfen Atölyeleri’nde Pi sayısı şeklinde yaptığı pasta, bardak, maskot, toka ve çeşitli takılar öğle arasında satışa sunuldu ve elde edilen gelir LÖSEV’e bağışlanmak üzere saklandı.

GRUP Pİ KENDİ BESTESİNİ SESLENDİRDİ

Bir grup öğrenciden oluşan Grup Pi de yeni besteledikleri Pi Marşı’nı seslendirdi. Matematik öğretmenleri Ümit Ünal, Servin Avşar ve Hatice Kuyluk’un organize ettiği Ekinfen Pi Günü Kutlamaları’nda 1 günün dolu dolu matematikle geçirilmesiyle, öğrencilerin matematiğe ilgisinin artması hedeflendi.